Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αθλιότητα στη μικρή οθόνη...

Πρεμιέρα χτες του «Μεγάλου Αδελφού» και γεύση τηλε-απορριμμάτων

To «εισαγόμενο» σόου της αθλιότητας, της απαξίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης, ο «Μεγάλος Αδελφός» έκανε χτες την πρεμιέρα του και στη χώρα μας, δίνοντας το στίγμα της ζωής που διεθνώς πλέον βρίσκεται με πολλούς τρόπους υπό παρακολούθηση. Είκοσι έξι κάμερες και 60 μικρόφωνα θα κατασκοπεύουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, σπάζοντας το απαραβίαστο του ιδιωτικού βίου, παραβιάζοντας νόμους και Σύνταγμα. Ο κανιβαλισμός είναι πλέον το «μεγάλο» γεγονός της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας. Η έναρξη του «σόου» έγινε χτες στις «φυλακές» της Παιανίας, όπου οι «έγκλειστοι» κατέφθασαν μέσα από καραγκιοζιλίστικους πανηγυρισμούς και πήραν τις... θέσεις τους. Δέλεαρ και «δόλωμα» όχι μόνο τα 50 εκ. και το σκηνοθετημένο απάνθρωπο και εξαγορασμένο «όνειρο» της διασημότητας, αλλά και δωρεάν αυτοκίνητα.

Κομίζοντας «δώρα» και υποσχέσεις οι μεγαλοκαναλάρχες μπροστά στο κέρδος δε διστάζουν να ευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, να καταπατούν τις ανθρώπινες αξίες, να πετούν στα πρόσωπα των τηλεθεατών τα τηλεοπτικά τους απορρίμματα. Μέσα από καλοστημένα σκηνικά, σαλόνια, πισίνες και κοτέτσια, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εξαγοράζεται και γίνεται κερδοφόρο «προϊόν».

Με πρωτεργάτη - παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο ΑΝΤΕΝΝΑ χτες βράδυ, παρουσίασε τους 12 «έγκλειστους», που η ζωή τους για 112 μέρες επί 24ωρου βάσεως θα παρακολουθείται ακόμη και στις πιο προσωπικές και απόκρυφες στιγμές. Συγγενείς, φίλοι και άλλοι... περίεργοι βρέθηκαν στον «Αντέννα» για να υποδεχτούν τα... βλαστάρια τους και να τους ευχηθούν... καλή επιτυχία, αρπάζοντας έτσι λίγη από την ξεφτίλα τους.

Οι «συστάσεις» των ανθρώπων που αποδέχτηκαν μπροστά στα «ανταλλάγματα», την «αιχμαλωσία» της προσωπικότητάς τους, έγιναν μέσα από βίντεο όχι μόνο με τα ονοματεπώνυμά τους, αλλά και με τα ζώδια που ανήκουν, ενώ τα πονηρά υπονοούμενα δεν έλειψαν ούτε από την υποδοχή, ούτε από την ξενάγηση που τους έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο «σπίτι» του διασυρμού.

Κάμερες κινούμενες, περιστρεφόμενες και στάσιμες, καταγράφουν όχι μόνο την καθημερινότητα, αλλά και στιγμές σε ροζ φόντο, αφού το γαργαλιστικό για την τηλεθέαση θέαμα δε χρειάζεται «κλειδαρότρυπες», - εν γνώσει των συμμετεχόντων -πειραματόζωων θα μεταδίδεται από κάμερες που μπορούν να «βλέπουν» και τη νύχτα. Αλλωστε, δεν το έκρυψε και ο «ειδικός» των σκουπιδο-ριάλιτι σόου Α.Μικρούτσικος, ο οποίος ξεναγώντας τους τηλεθεατές στις κρεβατοκάμαρες των ανδρών και των γυναικών διευκρίνισε ότι «εάν θέλουν κοιμούνται και... ανάμεικτα». Το ως άνω σκουπίδι αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Συμμέτοχοι σ' αυτή τη χωματερή καλούνται να γίνουν και τηλεθεατές μέσα από το ίντερνετ, ψηφίζοντας για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει.

Οπως ήταν φυσικό, η εμφάνιση της απαράδεκτης αυτής εκπομπής και στη χώρα μας έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις, που αναμένεται να γιγαντωθούν τις επόμενες μέρες, ώστε τα τηλε-σκουπίδια να επιστραφούν σ' αυτούς που τους ανήκουν: στους εμπνευστές της και τους εκτελεστές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ