Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Προσβολή της νοημοσύνης μας οι εξαγγελίες

«Στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες της χώρας μας οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήχησαν σαν ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα της παραπέρα περιθωριοποίησής τους». Το παραπάνω τονίζει η ΟΓΕ σε ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες είναι αδυσώπητη και πολύ μακριά από τα μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού.

Η ΟΓΕ υπενθυμίζει πως οι γυναίκες είναι «πρώτες στη μακράς διαρκείας ανεργία, πειραματόζωα για την εφαρμογή των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, κατέχουν το ρεκόρ στη μαύρη εργασία και είναι τα κατ' εξοχήν θύματα της τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς». Απέναντι σε όλα αυτά, καταγγέλλει η Ομοσπονδία, και ανοίγοντας το «κοινωνικό πακέτο» του πρωθυπουργού, βρήκαν μέσα εμπαιγμό και κατάφωρη προσβολή της νοημοσύνης τους.

Υπογραμμίζει όμως ότι οι γυναίκες δεν παγιδεύονται με ψίχουλα και δεν πτοούνται από τα μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών. «Οι γυναίκες - καταλήγει - έχουν συμμάχους για κοινωνικούς αγώνες που θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική και θα ανοίξουν το δρόμο για την κατάκτηση της ισοτιμίας τους. Η τύχη τους είναι στα χέρια τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ