Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ
Εδώ διαδηλώνει η Θεσσαλονίκη του αγώνα

Στα πανό ζωγραφισμένο ένα μέλλον που δεν έχει καμία σχέση με το «όραμα» του Σημίτη και των ομοτράπεζών του
Στα πανό ζωγραφισμένο ένα μέλλον που δεν έχει καμία σχέση με το «όραμα» του Σημίτη και των ομοτράπεζών του
«Παρών» στη συγκέντρωση στην οποία κάλεσε το ΕΚΘ, στο χώρο της πλατείας ΧΑΝΘ, απέναντι από τη ΔΕΘ, έδωσε η εργατική τάξη και ο λαός της πόλης, που ορθώνουν αγωνιστικό ανάστημα για να μην περάσουν τα σκληρά μέτρα των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη, για να ανατραπεί το καθεστώς των γκέτο στα εργοστάσια, η τρομοκρατία του εργοδότη στους χώρους δουλιάς. Η πλατεία ντύθηκε με τα χρώματα της συλλογικής δράσης και της αντίστασης. Υλικά που πηγάζουν αστείρευτα από την πολύχρονη ιστορία αγώνων της Θεσσαλονίκης.

«Εδώ υπάρχει πάνω από όλα η Θεσσαλονίκη του αγώνα, της εργατιάς, της Φεντερασιόν, των εργατικών λαϊκών αγώνων, η Θεσσαλονίκη της ειρήνης, του μεγαλειώδους αντιΝΑΤΟικού- αντιπολεμικού κινήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θ. Κυριακίδης, Γραμματέας του ΕΚΘ, χαιρετίζοντας τη μεγάλη κινητοποίηση. Και η φράση του σκεπάστηκε από το σύνθημα που βροντοφώναξε η νεολαία εκφράζοντας την απαίτηση του λαού της πόλης «Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

«Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση έχουν συνέχεια εδώ σ' αυτό το χώρο σήμερα», ανέφερε ο Θ. Κυριακίδης και κατήγγειλε την κυβέρνηση και τους συνεταίρους της πως προκειμένου να υπερασπιστούν την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική τους και να τη θωρακίσουν απέναντι στον «εχθρό-λαό», «ψηφίζετε τους "τρομονόμους", θέλετε να καθιερώσετε την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των αφισοκολλήσεων».

«Το αναπτυξιακό σας μοντέλο είναι το μοντέλο της ΝΑΤΟικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, είναι ποτισμένο με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Είναι η ΝΑΤΟική στρατιωτική Διοίκηση στο Γ΄ Σώμα Στρατού, είναι η ΝΑΤΟική κατοχή στο λιμάνι, είναι ο πόλεμος που σιγοβράζει στα Σκόπια με κίνδυνο να φουντώσει σε όλα τα Βαλκάνια», είπε και ξεκαθάρισε πως «γι' αυτό ο εργαζόμενος λαός δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου της χώρας και απεμπλοκής από ΝΑΤΟικά σχέδια. Γι' αυτό σήμερα δίνουμε συνέχεια για αγωνιστική συσπείρωση, για συγκρότηση πλατιού λαϊκού μετώπου με μπροστάρη την εργατική τάξη, μαζί με τα μικρομεσαία αγροτικά και λαϊκά στρώματα, που θα αντιπαλέψει και θα ανατρέψει προς όφελός μας αυτή τη βάρβαρη πολιτική».

Στη συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ χαιρέτισαν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΕΚΘ, Η. Περπερίδης, ο οποίος, απαντώντας στην επιχείρηση περιορισμού της λαϊκής αγωνιστικής έκφρασης, είπε: «Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε περιορισμό». Επίσης, χαιρέτισε ο Κ. Γκοντίνος, αναπληρωτής γραμματέας του ΕΚΘ, που σημείωσε: «Με το συλλαλητήριό μας σήμερα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε στην πόλη μας. Για την αξιοπρέπειά μας απέναντι στην επαναλαμβανόμενη υποσχεσιολογία και τη μη υλοποίηση των εξαγγελιών. Απαντούμε σε όσους έχουν μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ