Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΙΤΗΣ - ΖΟΣΠΕΝ
Η... παγκοσμιοποίηση και τα γαλλικά άρματα μάχης

Μαζί με τα μεγάλα και τα σπουδαία ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ, οι δυο φίλοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Γαλλίας, βρήκαν το χρόνο να συζητήσουν και για τα επουσιώδη μα τόσο απαραίτητα για τη γαλλική βιομηχανία, συμβόλαια με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Οπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια των δείπνων και των γευμάτων που είχε στην Αθήνα με το φίλο και ομόλογό του Κ. Σημίτη, βρήκε την ευκαιρία να «πλασάρει» τα γαλλικά άρματα μάχης, τα οποία είναι ανάμεσα σ' αυτά που εξετάζουν για να αποκτήσουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Κατά τα άλλα, οι δύο πρωθυπουργοί, απασχολήθηκαν με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη.

«Είχαμε, είπε ο πρωθυπουργός, εκτεταμένη συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τις δύο χώρες μας και ιδίως για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις. Πρώτα απ' όλα το μέλλον της Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Οσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η διαπίστωση είναι βέβαια ότι περνάμε μια περίοδο ύφεσης, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια στις ΗΠΑ και αλλού και πιστεύουμε ότι ο χρόνος που έρχεται θα είναι ένας χρόνος που πιθανότατα θα υπάρξουν βελτιώσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης». Ο Κ. Σημίτης, επισήμανε επίσης: «Στο τέλος αυτής της βδομάδας, στη Στοκχόλμη στη Σύνοδο των πρωθυπουργών, οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για μια προοδευτική διακυβέρνηση (για το θέμα της παγκοσμιοποίησης, τα προβλήματα που θέτει και την ανάγκη του ελέγχου των επιπτώσεων), θα παρουσιάσω -ο κ. Ζοσπέν έχει ήδη αναφερθεί σ' αυτό το θέμα- στη Σύνοδο αυτή την ανάγκη, να υπάρχει μια ενασχόληση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων, να δούμε με ποιους μηχανισμούς και με ποιες διαδικασίες θα μπορέσουμε να προωθήσουμε έναν έλεγχο των εξελίξεων, ώστε να μην υπάρχει ασυδοσία και να μην υπάρχει και εκμετάλλευση».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης είναι οι σχέσεις φιλίας και εργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και εμού του ιδίου. Ως φίλοι χθες το βράδυ, μέσα σ' ένα πλαίσιο πιο φιλικό, φίλοι προσωπικοί και φίλοι πολιτικοί αναφερθήκαμε στην πολιτική κατάσταση στις δύο χώρες μας και τις προοπτικές που διανοίγονται. Κατόπιν μιλήσαμε για το πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης. Πώς αυτά τα θέματα θα μπορούσαν να εξεταστούν στη Στοκχόλμη, στη Σύνοδο Κορυφής των εκσυγχρονιστών, όπως αποκαλείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ