Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Με μουσικές μελωδίες ενάντια στον πόλεμο
  • Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η συναυλία στα Προπύλαια
  • Συμμετέχουν οι Μ. Πασχαλίδης, Β. Καζούλης, Λ. Παπαδόπουλος και πολλά νεανικά συγκροτήματα

Με μελωδίες και στίχους ενάντια στα σφυρίγματα των έξυπνων βομβών, συνεχίζουν τον αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό τους αγώνα οι φοιτητές της Αθήνας. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν στα Προπύλαια μεγάλη αντιπολεμική συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών και νέων καλλιτεχνών.

Τη συναυλία διοργανώνουν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Παντείου, Φυσικού, Μαθηματικού, ΤΕΜΦΕ (Πολυτεχνείου), ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), Οικονομικού και Γεωπονικής και καλούν σ' αυτήν τους φοιτητές όλης της Αθήνας, να τραγουδήσουν ενάντια στον πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν. Τις μελωδίες τους και τις φωνές τους θα ενώσουν μαζί με τους φοιτητές οι καλλιτέχνες Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Καζούλης, Λάκης Παπαδόπουλος («...με τα ψηλά ρεβέρ») και τα συγκροτήματα «Ενοχο Λα», «Ακρως απόρρητον», «Καταραμένοι», «Congresion», ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, απαγγελίες αντιπολεμικών ποιημάτων, αφιερώματα και χαιρετισμούς από εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων.

Σχετικά με το κλίμα που υπάρχει μέσα στις σχολές και τις αγωνιστικές διαθέσεις των φοιτητών, ο Μάκης Μακρής, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών διαφωνεί με τον πόλεμο που γίνεται. Το Οικονομικό ήταν παρόν και στην κινητοποίηση (πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία) που είχαν πραγματοποιήσει οι φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ μέσα στη συνέλευση εκφράστηκαν προβληματισμοί για το κατά πόσον εμπλέκεται η χώρα μας στον πόλεμο». Το Οικονομικό, με την απόφαση της γενικής του συνέλευσης, καλεί στη σημερινή συναυλία με σύνθημα «Καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή, κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα». Παράλληλα, όπως τονίζει ο Μ. Μακρής, «επιδιώκουμε η δράση μας να συντονιστεί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, ενάντια στην ιμπεριαλιστική αυτή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ