Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Πρωτόπαππας και... «Ταλιμπάν»

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν η αλήθεια είχε οποιαδήποτε σχέση με την κυβερνητική ενημέρωση, τότε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι θα ήταν είδος εν αχρηστία. Το παραπάνω «θεώρημα» φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο να το αποδείξει ο νεοχρησθείς υπουργός Τύπου κατά τη διάρκεια της χτεσινής πρώτης του μέρας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Είπε, λοιπόν, ο κ. Πρωτόπαππας, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν:

«Είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε επιθυμεί να γίνεται πόλεμος». Και συνέχισε: «Είναι σαφές ότι η θετική στάση της απέναντι στις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας επιβλήθηκε με βάση συγκεκριμένες συνθήκες».

***

Επειδή μάλλον ο κ. Πρωτόπαππας εκείνο τον καιρό ήταν απασχολημένος στο υπουργείο Εργασίας με τον άλλο, τον μόνιμο πόλεμο (σ.σ.: τον ταξικό πόλεμο) και μάλιστα από τη σκοπιά των... επιτιθέμενων, γι' αυτό καλό είναι να ενημερωθεί για τα εξής:

α) Η κυβέρνησή του που «ουδέποτε» επιθυμεί τον πόλεμο, ήταν αυτή που συνυπέγραψε το '99 τον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

β) Η κυβέρνηση του που «ουδέποτε» επιθυμεί τον πόλεμο, ήταν αυτή που συνυπέγραψε το '95 τον ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό του Σεράγεβο.

***

Οσο δε για το κατά πόσο είναι πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αυτός που διεξάγεται και για το κατά πόσο είναι «επιβεβλημένη» η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, έχουμε να παρατηρήσουμε, προς... ενημέρωση του κ. Πρωτόπαππα:

α) Στις 9/10, στην Καμπούλ, τέσσερις άμαχοι που ανήκαν στην υπηρεσία του ΟΗΕ για την εξουδετέρωση των ναρκών βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια αμερικανικού βομβαρδισμού.

β) Στις 11/10, στην Τζαλαμαμπάντ, το χωριό Κόρουμ ισοπεδώθηκε από τις αμερικανικές επιδρομές. Οι κάτοικοι του χωριού μίλησαν για 160 νεκρούς.

γ) Στις 13/10, στην Καμπούλ, βόμβα βάρους 900 κιλών έπεσε κατά κατοικημένης ζώνης. Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι και τραυματίστηκαν οκτώ.

δ) Στις 16/10, στην Καμπούλ, βόμβα 454 κιλών ρίχτηκε κατά αποθήκης της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Ο αριθμός των θυμάτων άγνωστος.

ε) Στις 17/10, στο Κανταχάρ, τα αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν φορτηγό γεμάτο με Αφγανούς πρόσφυγες. Αγνωστος ο αριθμός των θυμάτων.

στ) Στις 22/10, στη Χεράτ, περίπου εκατό άνθρωποι δολοφονούνται λόγω του βομβαρδισμού του νοσοκομείου και του γηροκομείου της πόλης.

ζ) Στις 24/10, στο Κανταχάρ, επίθεση σε λαϊκή αγορά με βόμβες διασποράς που έσπειρε 17 και κατά άλλους 52 νεκρούς.

***

Κατόπιν όλων αυτών, θα ήταν σκόπιμο να επισημανθεί στον κ. Πρωτόπαππα ότι - μετά από τέτοιου είδους «πρεμιέρα» όπως η χτεσινή - έχει βάλει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα να χριστεί... «Ταλιμπάν» κατά της ενημέρωσης.


Ν. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ