Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
Αποφασισμένοι να «σπάσουν» την τρομοκρατία

ΚΑΒΑΛΑ.-

Αποφασισμένοι να «σπάσουν» το κλίμα τρομοκρατίας, που επιβάλλουν σε σχολεία της Καβάλας ορισμένοι διευθυντές τους, δηλώνουν τα μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Καταγγέλλουν ότι χθες στο 5ο Λύκειο της πόλης ο διευθυντής προειδοποίησε τους μαθητές πως αν έφευγαν από το σχολείο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που επρόκειτο να γίνει στην Πλατεία Καπνεργάτη, θα αντιμετώπιζαν πειθαρχικές κυρώσεις. Μάλιστα, απείλησε τους μαθητές που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια για την αντιπολεμική εκδήλωση ότι αν δε σταματήσουν τον αγώνα τους θα αποβληθούν από όλα τα σχολεία του νομού!

Αλλά και σε κάποια άλλα σχολεία οι διευθυντές με τη μορφή παροτρύνσεων και συμβουλών έλεγαν στους μαθητές να σκεφθούν για τις συνέπειες που θα υπάρξουν, αν άφηναν το σχολείο για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

«Οι απειλές ορισμένων διευθυντών ή και ελάχιστων καθηγητών δε θα κάμψουν την αποφασιστικότητα των μαθητών της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη να δυναμώσουν το αντιπολεμικό κίνημα της νεολαίας. Δηλώνουμε ότι με την ακλόνητη πίστη μας στα ιδανικά της ειρήνης και της αδελφοσύνης των λαών "θα σπάσουμε" την τρομοκρατία που επιχειρείται να επιβληθεί στα λύκεια της περιοχής μας, δηλώνουν τα στελέχη της ΝΔΕ Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ