Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δύο σημαντικά μουσεία

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας απόλαυσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το πρωί του Σαββάτου.

Το Μουσείο φιλοξενεί εντυπωσιακά εκθέματα, που ξεκινούν από το 10.000 π.Χ., την πρώιμη φάση της Νεολιθικής περιόδου, από τους Ελληνιστικούς χρόνους και φτάνουν μέχρι την περίοδο του Βυζαντίου. Ανάμεσά τους ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να δει αγάλματα, αμφορείς, εργαλεία απ' την καθημερινότητα των ανθρώπων, ειδώλια, εκπληκτικά αντικείμενα μη χρηστικά, απλά με διακοσμητική αξία, όπως απεικονίσεις τελετουργιών κ.ά., χρυσά κοσμήματα και πολλά ακόμα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο Δ. Κουτσούμπας έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Εξαιρετική διαδρομή στα βάθη των αιώνων στο καταπληκτικό αυτό μουσείο της Λευκωσίας».

Το μεσημέρι του Σαββάτου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκαν το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής «ΧΑΜΠΗ», κοντά στην παλιά πύλη Αμμοχώστου, ενώ μετά περιηγήθηκαν στην περιοχή φτάνοντας έως τα συρματοπλέγματα που διαχωρίζουν τις ελεύθερες απ' τις κατεχόμενες περιοχές της Λευκωσίας.

Την αντιπροσωπεία ξενάγησε προσωπικά ο χαράκτης Χαμπής, κατατοπίζοντάς την για τα έργα που φιλοξενεί, έξοχα δείγματα απ' τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής «ΧΑΜΠΗ» όπως λιθογραφίες, λινογραφίες, μεταξοτυπίες, χαλκογραφίες, ξυλογραφίες κ.ά.


Λίγο πριν αποχαιρετήσει τους επισκέπτες του, ο χαράκτης πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το Αρχείο του Κόμματος έργο του, μέρος της διπλωματικής του εργασίας, που φέρει ιδιόχειρη αφιέρωσή του στο ΚΚΕ προς τιμήν του δασκάλου του, χαράκτη Τάσσου. «Είστε το Κόμμα του δασκάλου μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος.

Πρόσφερε επίσης μια έκδοση από έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τίτλο: «Η χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο» και ένα κυπριακό παραμύθι εικονογραφημένο από τον ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ