Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου

Από τη συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών
Από τη συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών
Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, είχε επαφές με κυπριακά κόμματα.

Στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχτηκαν η Εφη Ξάνθου, αναπληρώτρια πρόεδρος, ο Νίκος Παυλίδης, α' αντιπρόεδρος, και ο Αδωνις Γιάγκου, β' αντιπρόεδρος.

Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν το λαό της Ελλάδας, το λαό της Κύπρου, τους λαούς της περιοχής με βάση τις εξελίξεις στη γειτονιά μας και στις χώρες μας, στο έδαφος της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας ως ΚΚΕ και του ελληνικού λαού προς τον κυπριακό λαό για τον δίκαιο αγώνα που δίνει για μια δίκαιη βιώσιμη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, το οποίο είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, βεβαίως όχι διχοτομική λύση αλλά ένα κράτος με ενιαία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα κι όλα αυτά τα στοιχεία που εννοούμε όταν λέμε ενιαίο κράτος. Ανταλλάξαμε απόψεις για την ΕΕ, τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά θέσαμε και τις απόψεις μας σχετικά με την ανάγκη ο αγώνας για το περιβάλλον, την οικολογία να αποτελεί συνισταμένη του κινήματος και της δράσης των λαϊκών δυνάμεων στον αγώνα για να καταργήσουμε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, το καπιταλιστικό, που οδηγεί τους λαούς και να ρυπαίνει το περιβάλλον και να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η υγεία τους, η ίδια η ζωή τους».

Με το ΔΗΚΟ
Με το ΔΗΚΟ
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων. Εκ μέρους του ΚΚΕ προσφέρθηκαν η έκδοση και το cd με την «Καντάτα για τη Μακρόνησο» του Θ. Μικρούτσικου και από το Κίνημα Οικολόγων ένας αναμνηστικός αμφορέας από τη γεωμετρική περίοδο της Κύπρου.

Ακολούθησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Νικόλα Παπαδόπουλο. Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «είχαμε μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση σε μια περίοδο ταραγμένη, επικίνδυνη, πολύ σύνθετη και πολύπλοκη, για την οποία οι λαοί μας θα πρέπει, ενωμένοι με αλληλεγγύη, με φιλία, με καθαρότητα, να αντιμετωπίσουν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, για την ειρήνη, την ευημερία και τη σωστή πορεία των λαών μας, των χωρών μας, για το ευτυχισμένο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της «Συμμαχίας Πολιτών», με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Λιλλήκα. Ο Δ. Κουτσούμπας μετά το πέρας της συνάντησης στις δηλώσεις του επεσήμανε εκ νέου την κρισιμότητα της περιόδου με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τις υπόλοιπες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς, εξέφρασε εκ νέου την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς το λαό της Κύπρου στην πάλη για δίκαιη, βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος και την αναγκαιότητα παραπέρα συντονισμού της πάλης στην κατεύθυνση αυτή και για την αποτροπή πολεμικών συγκρούσεων, την αντιμετώπιση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος για ειρήνη, ευημερία σε μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση, πόλεμος, προσφυγιά, φτώχεια.


Με τη «Συμμαχία Πολιτών»
Με τη «Συμμαχία Πολιτών»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ