Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαίτησε μέτρα για την πρόληψη στα σχολεία

Συνάντηση με την γγ του υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση με την γγ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας είχε χτες αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που κατέθεσε υπόμνημα για τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Από τη μεριά του υπουργείου Παιδείας δόθηκαν σε γενικές γραμμές ασαφείς απαντήσεις ή μετατοπίστηκαν οι ευθύνες σε άλλα υπουργεία και φορείς.

Στο αίτημα για έκτακτο κονδύλι για προμήθεια αντισηπτικών και άλλων υλικών προσωπικής υγιεινής, η γγ του υπουργείου ανέφερε ότι έχει γίνει επαφή με την ΚΕΔΕ και έχει ήδη δοθεί κονδύλι από τις Σχολικές Επιτροπές, ενώ επέρριψε τις ευθύνες στους διευθυντές των σχολείων για τις περιπτώσεις που αυτά δεν έχουν εξοπλιστεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι απέρριψε το αίτημα για προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας που θα βρίσκονται στα σχολεία στη διάρκεια του πρωινού ωραρίου. Στο αίτημα για γονεϊκές άδειες για τα σχολεία που κλείνουν, παρέπεμψε σε σχετικές συνεννοήσεις με το υπουργείο Εργασίας, ενώ απέρριψε και το αίτημα για επιστροφή των προκαταβολών για τις εκδρομές που ακυρώνονται, αναφέροντας ότι τα ποσά των εκδρομών δεν είναι μεγάλα...

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα του υπουργείου ανακοινώνεται καθημερινά ένας κατάλογος σχολείων που κλείνουν για προληπτικούς λόγους. Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς, καθώς οι ανάγκες εξετάζονται κατά περίπτωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ