Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
8Η ΜΑΡΤΗ 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Η 8η Μάρτη, σύμβολο αγώνα... »

Με μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ μαζί με εργατικά σωματεία τίμησαν αγωνιστικά την 8η του Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, κάτω από το σύνθημα «8 του Μάρτη σύμβολο αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. Από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα Βενιζέλου, απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, στις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, στις νέες μητέρες, στις φοιτήτριες, στις συνταξιούχους, στις μετανάστριες και τις πρόσφυγες. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις χιλιάδες ξεριζωμένες οικογένειες που βρίσκονται εγκλωβισμένες στα σύνορα στον Εβρο και στα νησιά του Αιγαίου.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης. Οπως είπε, οι εργαζόμενες γυναίκες «δεν συμβιβαζόμαστε με την ανακύκλωση της ανεργίας, με τη μερική απασχόληση, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με το μισό μεροκάματο, το μισό ένσημο, τη μισή ζωή». Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών στην Εκπαίδευση απηύθυνε χαιρετισμό η Ειρήνη Σκοπελίτη.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, που πρόβαλε το αγωνιστικό κάλεσμα μέσα από συνθήματα όπως «Λάστιχο ωράρια, λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», «Νέα γυναίκα, η ΟΓΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και συ». Επίσης, συνθήματα για «Κοινωνική Ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμα μας», για «Κυριακή αργία των εργατών - Οχι στο ωράριο των πολυεθνικών» κ.λπ.

Παράλληλα κατήγγειλαν τη στάση κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και απαίτησαν: «Στήριξη - φροντίδα για τους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα - φυλακές», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ