Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συσκέψεις με νησιώτες στην Αττική

Για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τις θέσεις του Κόμματος

Γαλάτσι
Γαλάτσι
Στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με τον «Ριζοσπάστη» και την Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ για το Προσφυγικό καθώς και τις θέσεις του Κόμματος, συσκέψεις με νησιώτες πραγματοποιήθηκαν σε Κορωπί και Γαλάτσι. Στο Γαλάτσι μάλιστα η σύσκεψη έγινε στο καφενείο «Αγρα Λέσβου», στέκι Μητιληνιών της περιοχής. Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι που μένουν στις γειτονιές αυτές, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και άλλα νησιά, που αυτήν τη στιγμή βιώνουν τις συνέπειες του εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων, ως αποτέλεσμα των συμφωνιών που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις, της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της τουρκικής αστικής τάξης.

Μιλώντας στις συσκέψεις ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προειδοποίησε ότι τώρα ξεκινάνε οι σοβαρές εξελίξεις στο ζήτημα αυτό. Εκανε αναφορά στη «μεγάλη εικόνα που πρέπει να δει ο λαός» για τις εξελίξεις στην περιοχή, κόντρα στο όργιο παραπληροφόρησης που λαμβάνει χώρα ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες βδομάδες. Κάλεσε, κόντρα στην «εθνική ομοψυχία» που καλούν το λαό να δείξει όλα τα αστικά κόμματα, με σκοπό να γίνει ουρά της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν τη δική τους ομοψυχία ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως έκαναν οι νησιώτες ενάντια στις κατασταλτικές δυνάμεις, οι οποίες στάλθηκαν την περασμένη βδομάδα να χτυπήσουν τους νησιώτες, αλλά και ενάντια στις εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις και ομάδες.

Κορωπί
Κορωπί
Ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, για το γεγονός ότι έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους στην Τουρκία να εισβάλει και να κατέχει παράνομα συριακά εδάφη, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Λοζάνης, κάτι τρομερά επικίνδυνο όσον αφορά και τα σύνορα της χώρας μας.

Επισήμανε ότι η μόνη λύση στο οξυμένο πρόβλημα του Προσφυγικού, τα αιτήματα για τα οποία πρέπει να παλέψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι:

-- Αμεση αποχώρηση από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

- Αμεση αποχώρηση από τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

- Αμεση αποχώρηση από την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, μια συμφωνία που συνυπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί πιστά και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και η οποία ήδη έχει καταστεί ανενεργή, μετά τις ενέργειες της Τουρκίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ (2020-03-06 00:00:00.0)
Κατεπείγουσα Ερώτηση για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης (2020-03-06 00:00:00.0)
Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης για την κατάσταση (2020-03-04 00:00:00.0)
«Βάζει πλάτη» στην πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών (2020-03-04 00:00:00.0)
Οι νησιώτες δεν επαναπαύονται αλλά κλιμακώνουν τον αγώνα τους! (2020-02-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στις 6 το απόγευμα στη Βουλή (2020-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ