Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην πόλη

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου

Συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενάντια στην παρουσία και ομιλία του πρέσβη των ΗΠΑ στη συνάντηση «Μεταφοράς γνώσης» που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το «Ionian TV», με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επιχειρηματιών, και καλούν το λαό και τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά.

«Ανεπιθύμητος στην περιοχή μας ο πρέσβης των ΗΠΑ!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και χαρακτηρίζει πρόκληση τη «συμμετοχή στο συνέδριο του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, του πρεσβευτή αυτών που για δεκαετίες αιματοκυλούν τους λαούς, αυτών που σήμερα επιδιώκουν να υποχωρήσει η χώρα μας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα για να ικανοποιηθούν τα δικά τους σχέδια στην περιοχή. Αυτών που προετοιμάζουν το έδαφος για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αλλά και άλλες υποχωρήσεις. Δεν έχουν ξεχαστεί οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για "αμφισβητούμενα ύδατα στο Αιγαίο". Αυτών που με τις ευλογίες της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης αναβαθμίζουν όλες τους τις ΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή, βάζοντας σε κίνδυνο και περιπέτειες το λαό μας.

Ταυτόχρονα, αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του λαού μας η παρουσία του Πάιατ στο χώρο της "Achaia Claus", όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές!».

Και καλεί τους διοργανωτές του συνεδρίου να ακυρώσουν την πρόσκληση του πρέσβη των ΗΠΑ, και το λαό της πόλης να συμμετάσχει μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση.

Αντίστοιχο κάλεσμα στη νεολαία της περιοχής απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ: «Σε τι θα σταθεί στην ομιλία του ο πρέσβης των ΗΠΑ; Στην κερδοφόρα λειτουργία των επιχειρηματικών ομίλων στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τα 50 εκατομμύρια ανέργων, τους ανθρώπους που το 2020 ζουν κάτω από τις γέφυρες, το 15% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας; Στο όργιο της κρατικής καταστολής στις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο, που ευθύνεται για τη ρατσιστική δολοφονία του άνεργου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που έχει συνέχεια, με τελευταίο θύμα τον Ουόλτερ Ουάλας τις προηγούμενες μέρες; 'Η μήπως στην "επιτυχημένη πολιτική" των ΗΠΑ σε θέματα υγείας του λαού, που καθημερινά έχουν δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους;...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ