Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές με Ινδία με «ομπρέλα» ΗΠΑ

Τηλεδιάσκεψη είχε χτες με τον Ινδό ομόλογό του S. Jaishankar ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, με τις κυβερνητικές πηγές να διαρρέουν κατόπιν πως ο Ελληνας υπουργός παρουσίασε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και πως τάχα «η ενίσχυση των δεσμών καθίσταται σημαντική, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι, όπως είπε και ο υπουργός στη Βουλή, το Πακιστάν κάνει κοινές ναυτικές ασκήσεις με την Τουρκία», δείχνοντας το κουβάρι της εμπλοκής που όλο μεγαλώνει και μπλέκει.

Επιπλέον συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και ιδιαίτερα όσον αφορά την τεχνολογία, ενώ συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση των δύο υπουργών όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Ινδός ΥΠΕΞ «υπερθεμάτισε» αναφερόμενος «στη διευθέτηση σχετικής διαφοράς που είχε η Ινδία με το Μπαγκλαντές μέσω Διεθνούς Διαιτησίας. Πρόσθεσε δε ότι, ανεξαρτήτως της απόφασης που βγήκε, αμφότερες οι χώρες είχαν και έχουν την υποχρέωση να τη σεβαστούν και εφαρμόσουν πλήρως», ενώ «εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης επαφών και με άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου».

Οσον αφορά την... ομπρέλα των συνεργασιών αυτών, δεν περνά απαρατήρητος ο ...ενθουσιασμός του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, ο οποίος με απανωτές αναρτήσεις του έσπευσε να πανηγυρίσει για την τηλεδιάσκεψη, χαρακτηρίζοντας «φανταστικό» το γεγονός ότι «δυο εταίροι στρατηγικού διαλόγου με τον υπουργό Εξωτερικών Μ. Πομπέο έρχονται σε επαφή, τη στιγμή που η Ινδία κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή, και το ελληνικό ΥΠΕΞ οξύνει τη στρατηγική του στην Ασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ