Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΕΡΡΕΣ
Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε γηροκομείο

Κατακόρυφα αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Κωστοπούλειος Στέγη», το μεγαλύτερο της πόλης των Σερρών, επιβεβαιώνοντας με δραματικό τρόπο ότι οι δομές Πρόνοιας παραμένουν αθωράκιστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και χτες είχαν διαγνωσθεί 50 θετικά κρούσματα (36 τρόφιμοι 14 εργαζόμενοι). Από τους τρόφιμους του γηροκομείου οι 8 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαΐδα. Εξαιτίας της αδυναμίας νοσηλείας των υπόλοιπων θετικών κρουσμάτων, σε νοσοκομεία αναφοράς, ο ΕΟΔΥ ζήτησε από το γηροκομείο να οργανώσει κλινική covid-19 σε έναν όροφό του! Και αυτό γιατί, στα νοσοκομεία θα μεταφέρονται πλέον μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά.

Στο μεταξύ, σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονταν και στη συγκεκριμένη δομή, προκύπτουν από την παραδοχή του διευθυντή του γηροκομείου, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι αδυνατεί να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξαιτίας του «υψηλού κόστους», αφού, όπως εξήγησε, το γηροκομείο θα πρέπει να «δαπανά» 8.000 ευρώ ημερησίως για τεστ στο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ