Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προαναγγέλλει νέα περιοριστικά μέτρα χωρίς καμία μέριμνα για πραγματική προστασία του λαού

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της... «κρατικής μέριμνας» που επικαλέστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, η καθημερινή επικίνδυνη κατάσταση στα ΜΜΜ, 8 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας... (φωτ. από το μετρό χτες)
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της... «κρατικής μέριμνας» που επικαλέστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, η καθημερινή επικίνδυνη κατάσταση στα ΜΜΜ, 8 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας... (φωτ. από το μετρό χτες)
Νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, στο πλαίσιο «σχεδίου δράσης διάρκειας ενός μήνα», το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα, προανήγγειλε χτες, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιχειρώντας για μια ακόμα φορά πίσω από την καραμέλα της «συνειδητής ατομικής ευθύνης» να κρύψει το γεγονός ότι ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν παίρνει ούτε ένα από τα αναγκαία μέτρα για την πραγματική προστασία του λαού σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Μεταξύ των πιθανών μέτρων, με βάση «διαρροές» και δημόσιες τοποθετήσεις, περιλαμβάνονται η ενδεχόμενη παραπέρα μείωση του ωραρίου στην εστίαση, η χρονική αύξηση της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα, η επιβολή επιπλέον περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ νομών κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, ούτε κουβέντα για ουσιαστικά μέτρα για τους μεγάλους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, για την επικίνδυνη κατάσταση στα ΜΜΜ, για τα σχολεία, τις κλειστές δομές, τα γηροκομεία κ.ο.κ.

Η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» και η δήθεν «κρατική μέριμνα»

«Η πίεση την οποία δέχεται το Σύστημα Υγείας είναι η μεγαλύτερη από ποτέ και πρέπει (...) να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Βέβαια, εδώ και 8 μήνες που η πανδημία «τρέχει» - και ενώ όπως ομολογήθηκε στην τελευταία κυβερνητική ενημέρωση «είναι σαφώς χειρότερα στο δεύτερο κύμα (...) το περιμέναμε, γιατί έτσι ακριβώς κινούνται οι πανδημίες» - η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας: Αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία, σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα, έκανε περιορισμένες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης (ενώ υπάρχουν 30.000 οργανικά κενά), απογείωσε τις μετακινήσεις προσωπικού για προσωρινά «μπαλώματα» που ανοίγουν τρύπες αλλού, μετέτρεψε και ξαναμετατρέπει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε «σύστημα της μιας νόσου», σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων σοβαρών ασθενειών, δίνει συνεχώς νέα «δωράκια» στους κλινικάρχες του ιδιωτικού τομέα...

Προκλητικά επανέλαβε ο πρωθυπουργός ότι συστατικό της επιτυχίας θα είναι «από τη μία η κρατική μέριμνα, από την άλλη η συνειδητή ατομική ευθύνη». Η... «κρατική μέριμνα», βέβαια, έχει σαν μόνιμο «κόφτη» και μέσα στην πανδημία τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή την περιφρούρηση των κερδών του κεφαλαίου, ενώ οι εργαζόμενοι, από την άλλη, καλούνται με «ατομική ευθύνη» να εργάζονται σε χώρους δουλειάς χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας, να πηγαινοέρχονται στη δουλειά... με τα πόδια, γιατί «είναι αδύνατο αυτήν την στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς» (όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά την Τρίτη στην κυβερνητική ενημέρωση), να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, γιατί η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων που πηγαίνουν τα παιδιά τους κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ