Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Στις 3 και 4 Νοέμβρη από εργαζόμενους, γονείς και εκπαιδευτικούς

Κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, διοργανώνουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η Επιτροπή Καθαριστριών Αθήνας, απαιτώντας «τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία».

Αναδεικνύουν τις ευθύνες κυβέρνησης και δήμων για τις τεράστιες ελλείψεις στις κοινωνικές δομές των δήμων (παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές υπηρεσίες) αλλά και στα σχολεία, τις ελλείψεις προσωπικού, κατάλληλων υποδομών, «με αποτέλεσμα ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας βρέφη, παιδιά και εργαζόμενοι να στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα», την ανυπαρξία των απαιτούμενων ειδικών Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Τα αιτήματα που προβάλλουν είναι: Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργία ολιγομελών τμημάτων. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καμία απόλυση συμβασιούχων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης, προσλήψεις παιδιάτρων σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και ιατρών Εργασίας, ενταγμένων στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των σχολικών καθαριστριών οι οποίες εργάζονται με καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Χορήγηση των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών, για το παιδαγωγικό προσωπικό κ.λπ.

Στο υπουργείο Υγείας η ΕΛΜΕ Πειραιά

Αντίστοιχα, σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας στις 4 Νοέμβρη στις 2 μ.μ., για μέτρα προστασίας στα σχολεία, καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η κοροϊδία και τονίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών και του λαού».

Σε ανακοίνωση σημειώνει πως «στον Πειραιά, καθημερινά, τμήματα οδηγούνται σε κλείσιμο, με ευθύνη της κυβέρνησης» και πως «όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλαπλάσια, αλλά δεν φαίνονται, γιατί με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιούνται τεστ, δε γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών».

Επιπλέον αναδεικνύει ότι «οι οδηγίες του ΕΟΔΥ στέκονται αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη γονιών και εκπαιδευτικών. Αυτό ισχύει και για τη (μη) διεξαγωγή τεστ, και έτσι γονείς και εκπαιδευτικοί αφήνονται αβοήθητοι να ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά υπογραμμίζει ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες» και απαιτεί:

-- Αμεσα και δωρεάν τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

-- Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη. Να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες. Να βρεθούν και άλλες.

-- Με ευθύνη των δήμων να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου όπου εμφανίζεται κρούσμα.

-- Αμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει τα μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ για όλους (2022-01-04 00:00:00.0)
Δεν δεχόμαστε τη ζυγαριά του «κόστους - οφέλους» για τις ανάγκες των παιδιών μας! (2021-08-28 00:00:00.0)
Απογειώνει την «ατομική ευθύνη» με τα self test (2021-04-03 00:00:00.0)
«Παίζουν στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και μαθητών» (2021-03-09 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Ειδική Αγωγή (2021-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ