Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στα Κατεχόμενα ο Ντεμιρέλ

Εφτασε χτες στα Κατεχόμενα για επίσκεψη ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος συνοδεύεται από τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Χικμέτ Τσετίν και Αμυνας Βεφά Τανίρ.

Ο Σ. Ντεμιρέλ είχε χτες το μεσημέρι συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο κατοχικός ηγέτης. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο πρώην Πρόεδρος επισκέπτεται τα Κατεχόμενα ύστερα από πρόσκληση της Ενωσης Ξένου Τύπου, στα μέλη της οποίας θα κάνει διάλεξη με θέμα «Κόσμος - Τουρκία - Κύπρος».

Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αναχωρεί από το αεροδρόμιο Τύμπου σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Πιέζεται η Τουρκία για εμπορικές σχέσεις με την Κύπρο

Ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ενωση πιέζει την Τουρκία να συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κύπρο. Πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Τουρκία απορρίπτει την ευρωπαϊκή υπόδειξη, την οποία έκανε η αναπληρωτής διευθύντρια για τουρκικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντριάν βαν ντε Μιρ.

Η Κομισιόν, κατά τον τουρκικό Τύπο, εκφράζει επίσης σφοδρά παράπονα για την τακτική της Αγκυρας να διοχετεύει παράνομα στην Ευρώπη προϊόντα από τα Κατεχόμενα.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου, έχει επισημάνει ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να συνάψει συμφωνίες με την Κύπρο, διότι δεν μπορεί να εφαρμόζει επιλεκτικά τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύνδεσή της και την αίτησή της για ένταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ