Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξετάσεις «πίστεως» στις ΗΠΑ...

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ουδόλως ενδιαφέρεται να αποκρύψει τη δουλοπρέπειά της απέναντι στα αφεντικά της Ουάσιγκτον... Σκόπιμα οι ιθύνοντες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, μια μέρα προτού αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ οι Σημίτης και Παπανδρέου, φρόντισαν να πάρουν ευρεία δημοσιότητα οι πολύμορφες πιέσεις και οι εκβιασμοί τους προς τη χώρα μας, την οποία εμφανίζουν ως «έρμαιον της τρομοκρατίας». Βέβαια, χρειάζεται απροσμέτρητο θράσος και κυνισμός για να χρησιμοποιήσει ο «μπάρμπα-Σαμ» τέτοιες εκφράσεις, τη στιγμή που τα ύποπτα σιωνιστικά και άλλα κέντρα ΕΝΤΟΣ του αμερικανικού εδάφους, έχουν ανάμειξη για όσα συνέβησαν την 11η Σεπτεμβρίου. Κι ακόμα, αποτελεί θράσος οι παγκόσμιοι τρομοκράτες που βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν χώρες και λαούς, να κάνουν λόγο για «τρομοκρατία». Τα αφεντικά της Ουάσιγκτον όμως, για να προϊδεάσουν τον πρωθυπουργό όσον αφορά το κλίμα μέσα στο οποίο θα βρεθεί κατά τις συνομιλίες μαζί τους, του πέταξαν κατάμουτρα τις προσβολές, ώστε να του κόψουν τα ήδη «μαδημένα φτερά» του! Αλλά η αμερικανική κυβέρνηση δε διστάζει να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά, επειδή γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αντίδραση. Και δεν έπεσε έξω! Με την ανοχή της κυβέρνησης Σημίτη προώθησαν τα ξένα «αφεντικά» το νέο τετελεσμένο, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο: Κατάργηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας! Οι σχετικοί ψηφιακοί χάρτες που καταρτίζουν οι Αμερικανοί, και θα είναι οι επίσημοι χάρτες για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, προβλέπουν αυτό το «τετελεσμένο». Λέξη δε λέει ο κ. Σημίτης. Αλλά οι Αμερικανοί για να κάνουν εμφανή την περιφρόνησή τους προς τους υποτακτικούς τους, έβαλαν το εβραϊκών συμφερόντων τηλεοπτικό δίκτυο CBS, να πάρει συνέντευξη μιας ώρας από τον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου, την οποία πέταξαν εν συνεχεία στα σκουπίδια, και δε μετέδωσαν ούτε καν ένα απόσπασμα! Πώς αντέδρασε ο υπουργός μας επί των Εξωτερικών; Εσπευσε να δώσει δείγμα αφοσίωσης προς τον πλανητάρχη, με τη δήλωση, ότι «οι δυο χώρες συνεργάζονται πολύ καλά για την αντιμετώπιση της... τρομοκρατίας»! Επικαλέστηκε παλιά κοπλιμέντα του Κόλιν Πάουελ, και... θύμωσε με το CBS, επειδή...«προσπαθεί να αμαυρώσει αυτή την εικόνα της συνεργασίας»!...

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, για το θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να δικαιολογήσει τη σιωπή του Σημίτη, είπε ότι η κυβέρνηση θα... σκεφτεί και θα επιλέξει τη στιγμή που θα αντιδράσει!..

Το δράμα αυτής της χώρας είναι, ότι περιμένει να υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια, μια τέτοια κυβέρνηση, πολύ περισσότερο μάλιστα, που οι αμερικάνικοι εκβιασμοί εμμέσως -με τουρκική ώθηση- αφορούν και το Κυπριακό. Κι ύστερα απορούν οι ιθύνοντες της Ουάσιγκτον, για ποιο λόγο υπάρχει στην Ελλάδα... αντιαμερικανισμός!

Σε κάτι τέτοιες κρίσιμες ώρες, καλό είναι να επιχειρεί κανείς αναδρομές σε εποχές που πάλι αντιμετωπίζαμε κρίσιμα προβλήματα εθνικά. Αν ρίξουμε μια ματιά στην πολιτική και διπλωματική Ιστορία μας, θα διαπιστώσουμε π.χ. ότι ποτέ η Αμερική και το ΝΑΤΟ δεν υποστήριξαν τον αγώνα του Κυπριακού λαού. Αντίθετα, τον υπονόμευσαν χάριν της Τουρκίας. Κι έρχονται σήμερα τα αρχεία του Φέρεϊν Οφφις να επιβεβαιώσουν, όσα επί χρόνια έλεγε η Αριστερά λοιδορούμενη από τους θιασώτες της «Ατλαντικής Συμμαχίας». Αποκαλύπτουν λοιπόν τώρα τα αρχεία του βρετανικού υπουργείου: «Οι Ρώσοι πάντοτε στέκονταν στο πλευρό της Κύπρου και υποστήριζαν την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα». Και στις διπλωματικές αναφαρές τονιζόταν: «Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι υποστηρίζουν τον Μακάριο». Σφόδρα ενοχλημένα ήταν τα γεράκια της «Ατλαντικής Συμμαχίας», επειδή η ΕΣΣΔ ήθελε να εμποδίσει την εξάρτηση της Μεγαλονήσου από το ΝΑΤΟ και ενίσχυε τον Κύπριο Εθνάρχη, χωρίς να ζητάει, να εγκαταστήσει δικές της βάσεις στο κυπριακό έδαφος...

Αυτή ήταν η πολιτική της ΕΣΣΔ και άλλων κομμουνιστικών χωρών απέναντι στους «μικρούς» και αδυνάτους, απέναντι στα απελευθερωτικά κινήματα, απέναντι στους αδεσμεύτους, απέναντι σ' όλους όσοι αγωνίζονταν να κρατηθούν μακριά από τη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ, που ήταν και είναι η παγκόσμια απειλή...

Ακόμα και οπαδοί της Δεξιάς αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν σήμερα, ότι η ανατροπή του «υπαρκτού σοσιαλισμού» δεν ήταν τυχαία. Οταν η ΕΣΣΔ στήριζε ανεπιφύλακτα ακόμα και όσους ήθελαν να μείνουν έξω και από τους δυο συνασπισμούς, διαπιστώνει κάθε καλόπιστος μελετητής, τη διαφορά με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που απαιτούσαν (και απαιτούν) να βρίσκονται οι πάντες κάτω από τη δική της κηδεμονία.

Οι λόγοι της «παγκοσμιοποίησης»

Για να επέλθει λοιπόν η συγκεκαλυμμένη δικτατορία της παγκοσμιοποίησης, έπρεπε πρώτα απαραιτήτως να ανατραπεί ο υπαρκτός σοσιαλισμός και να καταρρεύσει η υπερδύναμη της ΕΣΣΔ, που αποτελούσε εγγύηση για όσους πάσχιζαν για την εθνική ανεξαρτησία τους. Δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί όλα όσα αφορούν στο ρόλο του Γιέλτσιν και άλλων, στον προδοτικό ρόλο που κλήθηκαν να παίξουν προκειμένου να επιτευχθούν τα σχέδια των σκοτεινών κύκλων του ιμπεριαλισμού.

Κάποτε, θα έλθουν όλα στο φως της δημοσιότητας. Αλλά κι αν ο κόσμος δε γνωρίζει την προδοσία σε όλες της τις λεπτομέρειες, εντούτοις διαισθάνεται το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι το σχεδίασαν. Το ευρωνόμισμα, ο ευρωστρατός, οι ευρωτρομονόμοι, τώρα χωρίς «αντίπαλο δέος», έχουν ένα σκοπό: Την παγκοσμιοποίηση που θέλει να εξαφανίσει το λαϊκό κίνημα, τα σύνορα των κρατών, και αύριο να υπάρχει μια κυβέρνηση παγκόσμια, μία ευρωαστυνομία που θα χτυπά και θα διώκει τους «τρομοκράτες», δηλ. τους ελεύθερους ανθρώπους που εξακολουθούν να αντιτίθενται στα σχέδια ΗΠΑ - Βρυξελλών - ΝΑΤΟ. Ηδη, έρχονται οι Αμερικανοί στρατηγοί και μας λένε: «Ξεχάστε τον εναέριο ελληνικό χώρο. Μόνο εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ υπάρχει, και γι' αυτό, δεν μπορείτε να αναχαιτίζετε τους Τούρκους»! Και ο κ. Σημίτης σιωπά, κρύβει αυτά τα έγγραφα, και σπεύδει στη Νέα Υόρκη... Τα ΜΜΕ -κυρίως τα ηλεκτρονικά- ελέγχονται από εκείνους που μόνο σωστή ενημέρωση δεν παρέχουν. Δεν ακούγεται η φωνή του ΚΚΕ από τα κανάλια. Την πνίγουν και δίνουν άφθονο χρόνο για τηλεοπτικά σκουπίδια. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα σήμερα -με όση δύναμη έχουν- (σε αντίθεση με τα ψευδοσοσιαλιστικά και τους ψευδοπροοδευτικούς «εκσυγχρονιστές») προασπίζουν την εθνική ανεξαρτησία.

Οι παγκοσμιοποιημένοι αναθεωρητές και οι κάθε μορφής ταπεινοί θεράποντες των ΗΠΑ και των Βρυξελλών στοχεύουν στην κατάργηση της ανεξαρτησίας των κρατών. Πολύ σωστά, ο άλλοτε ηγέτης του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Ζορζ Μαρσέ, τόνιζε ότι το Κόμμα του ήθελε: «Μια Γαλλία ανεξάρτητη, μέσα σε μια Ευρώπη ανεξάρτητη, μια Γαλλία φιλειρηνική και φιλική προς όλους τους λαούς, μια Γαλλία που η φωνή της θ' ακούγεται στον κόσμο δυνατή, όταν θα πρόκειται για τις πιο δίκαιες υποθέσεις της ανθρωπότητας. Εμείς, δε νομίζουμε πως το έθνος είναι μια "έννοια ξεπερασμένη". Αντίθετα, το έθνος είναι μια πραγματικότητα ολοζώντανη, νέα ακόμα, πλούσια σε δυνατότητες, που καταπνίγονται κάτω από την κυριαρχία της μπουρζουαζίας. Εμείς θέλουμε την άνθησή του, θέλουμε να φθάσει το πραγματικό του μεγαλείο. Ο καθένας ξέρει καλά, πως η ακτινοβολία του δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη, όσο στις περιόδους εκείνες της Ιστορίας -1789, Λαϊκό Μέτωπο, Απελευθέρωση- όπου ο λαός πήρε το μέλλον του στα χέρια του και άνοιξε καινούριους δρόμους στην κοινωνική πρόοδο και τη λευτεριά...».

Στην περίπτωσή μας, πρέπει να αναπολήσουμε τους αγώνες της ανεξαρτησίας του 1821 και μετά, τους κοινωνικούς αγώνες, την Εθνική Αντίσταση κ.λπ., τότε που ο λαός μας προσπαθούσε κι εκείνος ν' ανοίξει δρόμο για τους ίδιους στόχους.

Αυτοί ακριβώς οι αγώνες μπορούν να μας εμπνεύσουν και σήμερα στην πάλη απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό Βρυξελλών - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ο Πορτογάλος κομμουνιστής ηγέτης Αλβάρο Κουνιάλ έγραφε: «Οι μαζικοί αγώνες είναι εκείνοι που αποφασίζουν για την ανάπτυξη της επαναστατικής διαδικασίας». Οι μαζικοί αγώνες είναι και όπλο για τα σημερινά δεδομένα, αφού καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε για την κυβέρνηση Σημίτη. Μια ανάλγητη κυβέρνηση, που δεν απέτυχε μόνο σ' όλους τους τομείς, αλλά τη στιγμή αυτή δέχεται τις εντολές του πλανητάρχη, προς τον οποίο ο κ. Σημίτης και ο κ. Παπανδρέου δίνουν «εξετάσεις πίστεως και αφοσιώσεως». Κι ύστερα θα βγουν με δηλώσεις τους, για να μας μεταφέρουν στρεβλή εικόνα των αμερικανικών πιέσεων. Οι κ.κ. Σημίτης και Παπανδρέου, δεν μπορούν να αμβλύνουν τη λαϊκή οργή κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, γι' αυτό, παραφράζουν τη γνωστή ρήση του Αβραάμ Λίνκολν. Προσθέτουν μια «μικρή» παραλλαγή: «Μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πολύ καιρό, αν σερβίρεις μια καινούρια κοροϊδία κάθε μέρα...».


Του
Γ. Α. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εισβολή» Αμερικανών κομάντος για την ...ασφάλεια(2004-03-11 00:00:00.0)
Οι εξοπλισμοί και ο... Τοτός(2004-01-20 00:00:00.0)
Πού πάμε;(2001-08-14 00:00:00.0)
Η δικτατορία του ΝΑΤΟ...(2001-07-04 00:00:00.0)
Εχει και η ανοχή τα όριά της(2000-10-01 00:00:00.0)
Συμμόρφωση στις εντολές για την "τρομοκρατία" των Κούρδων(1999-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ