Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρώτη απάντηση στην τρομοκρατία

Μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στο φυλακισμένο κομμουνιστή, χτες το απόγευμα, στο Μεταγωγών

Με μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, εκατοντάδες κομμουνιστές και αγωνιστές του φιλειρηνικού κινήματος εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Ζ. Καρακίτσιο. Διαδήλωσαν πως «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Προειδοποίησαν πως «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές» και απαίτησαν «κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές». Υπενθύμισαν πως «ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δε λύγισαν οι κομμουνιστές».

Με αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε μετά τις 6μμ, από την πύλη 11 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Μεταγωγών, έξω από τα όρια της πόλης. Σε μεγάλη απόσταση από το κτίριο παρατάχθηκαν και πεζή - με πορεία - προχώρησαν. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε απόσταση πολλών μέτρων. Τελικά κάτω από την πίεση της μεγάλης διαδήλωσης οι αστυνομικοί υποχώρησαν και οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι την είσοδο του κτιρίου.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Χ. Κόφφα, γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, επισκέφθηκε τον Ζ. Καρακίτσιο. Σε όλη τη διάρκεια παραμονής της αντιπροσωπείας στα κρατητήρια, οι εκατοντάδες διαδηλωτές συνέχιζαν ασταμάτητα να καταγγέλλουν την κυβερνητική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Καλούσαν το λαό σε αντίσταση και πάλη. «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», βροντοφώναζαν και την ίδια στιγμή έγραφαν στους τοίχους του κτιρίου συνθήματα καταδίκης της τρομοκρατίας.


Στη διαδήλωση, χαιρέτισε ο Μ. Σπυριδάκης πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια απάντηση στην καθαρή πρόκληση που γίνεται όχι μόνο στον συγκεκριμένο αγωνιστή, αλλά σε όλους όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για μια πατρίδα ελεύθερη. Δεν τρομοκρατούμαστε, δε συμβιβαζόμαστε», είπε.

Λίγο αργότερα, ο Θ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τους διαδηλωτές πως το ηθικό του συντρόφου και συναγωνιστή τους είναι ακμαίο. Πως ο Ζ. Καρακίτσιος παραμένει στην απόφαση που πήρε, γιατί θεωρεί ότι ο αγώνας του είναι απόλυτα δίκαιος. Εξέφρασε τη συγκίνησή του για τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν και θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις άλλες πόλεις και αναμένει τη μεταγωγή του στις φυλακές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σείστηκε η Αθήνα από τη φωνή της διαδήλωσης(2008-12-09 00:00:00.0)
Είπαν ΟΧΙ στην παγκόσμια τρομοκρατία ΗΠΑ - ΕΕ(2003-06-26 00:00:00.0)
Βγήκε με το κεφάλι ψηλά(2002-01-16 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης και αντίστασης(2002-01-15 00:00:00.0)
Η αντίσταση στη «νέα τάξη» δε διώκεται(2002-01-10 00:00:00.0)
Αίμα, βία, τρομοκρατία(2000-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ