Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ
Απόλυτα αφοσιωμένος...

Απόλυτα αφοσιωμένος δήλωσε - εξ ονόματος όλων των Ελλήνων, χωρίς να τους ρωτήσει βέβαια - ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στον Αμερικανό Πρόεδρο, αναφορικά με τον αγώνα που ο Μπους τζούνιορ έχει αναλάβει εναντίον της τρομοκρατίας. Χρέωσε έτσι στον ελληνικό λαό τη συμπόρευση της κυβέρνησής του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι ιμπεριαλιστές ενάντια στους λαούς, κάτω από το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, δείχνοντας - για μια ακόμη φορά - το μέγεθος της δουλικότητας που τον διακρίνει. Ολα αυτά, στην 5λεπτη - ανοιχτή στους δημοσιογράφους, συζήτηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, που προηγήθηκε της συνάντησής τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Σ' αυτήν λοιπόν τη 5λεπτη συζήτηση, που άρχισε στις 22.10, ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόλαβε να ευχαριστήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλει για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Δεν παρέλειψε δε, σ' αυτό το θέμα, να κάνει και απονείμει ιδιαίτερα εύσημα για τη δουλιά του Ελληνα ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου. Ανέφερε επίσης πως πιστεύει ότι για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 θα γίνει πολύ καλή δουλιά.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, πέρα από τη δήλωση απόλυτης αφοσίωσης στις προσπάθειες των Αμερικανών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ζήτησε και τις καλές υπηρεσίες των Αμερικανών για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών θέσεων, ενώ «ξενάγησε» τον Αμερικανό Πρόεδρο στο κόσμο του ΕΥΡΩ!

Να προσθέσουμε εδώ πως ο Πρόεδρος Μπους «έφτυσε» τους δημοσιογράφους, Ελληνες και Αμερικανούς, μη δεχόμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις τους, (θα υποβάλλονταν έξι συνολικά ερωτήσεις, τρεις από Αμερικανούς και τρεις από Ελληνες δημοσιογράφους), διαδικασία που επρόκειτο να γίνει αμέσως μετά τη 5λεπτη ανοιχτή συνομιλία και που είναι συνήθης σ' όλες τις ανάλογες συναντήσεις του Αμερικανού Προέδρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Αμερικανό Πρόεδρο, σε δηλώσεις του, ο κ. Σημίτης σημείωσε πως η συνάντηση έγινε σε καλό και εγκάρδιο κλίμα και περιέλαβε όλα τα γνωστά θέματα, πρώτα απ' όλα την τρομοκρατία, που πρέπει να καταπολεμηθεί παντού, την κατάσταση στα βαλκάνια, όπου ο Ελληνας πρωθυπουργός εκτιμά σαν αναγκαία την παρουσία των Αμερικανών, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην εποχή του ΕΥΡΩ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα του ευρωστρατού, γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιμένει στις όποιες ενστάσεις της.

Αργότερα αναμενόταν να κάνει δηλώσεις και ο Πρόεδρος Μπους, απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τέλος, αργά χτες το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση όλων των συναντήσεων, ο Ελληνας πρωθυπουργός επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ