Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία του ναυάρχου Ν. Παππά

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κακομεταχείριση των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, τον πρόεδρο της Κυβέρνησης Κ. Σημίτη και τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ο ναύαρχος Νίκος Παππάς, επίτιμος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Επτανήσου.

Το πρώτο σκέλος της διαμαρτυρίας του έχει να κάνει με τη διαπίστωση, όπως τονίζει, της έντονης προσπάθειας που καταβάλλεται από το 1974 και έπειτα από πολλούς, μεταξύ των οποίων και κοινοβουλευτικούς, για τη συλλήβδην απαξίωση των αξιωματικών ιδίως των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με τη γενική μομφή των «χουντικών», ενώ αποσιωπάται ότι πλην ελαχίστων επίορκων η πλειοψηφία των στελεχών των ΕΔ παρέμεινε πιστή και αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά ιδεώδη την περίοδο της δικτατορίας, διακινδυνεύοντας ακόμη και την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους.

Το δεύτερο αφορά στην αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων από τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ. Ο ναύαρχος καταγγέλλει ενέργειες υποβάθμισης κυρίως των απόστρατων, όπως το ότι οι ήδη συνταξιούχοι δε δικαιούνται τις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές μικροαυξήσεις που δίνονται. Με αποτέλεσμα βετεράνοι του Β` Παγκοσμίου Πολέμου να παίρνουν σήμερα τα λιγότερα από όλους. Ζητά να διασφαλιστεί ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν ίση μεταχείριση. Επιπροσθέτως, αναφέρει την προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος των συνταξιούχων και των οικογενειών τους να συνεχίζουν να περιθάλπονται από τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Κι αυτό παρότι - όπως τονίζει - οι πολιτικοί προϊστάμενοι των ΕΔ διευρύνουν κάθε τόσο για ψηφοθηρικούς λόγους τους δικαιούχους περιθάλψεως στα εν λόγω νοσοκομεία, ενώ πρόσφατα οι βουλευτές θέσπισαν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους δικαίωμα περίθαλψης στα νοσοκομεία των ΕΔ.

Ακολούθως ο Ν. Παππάς καταγγέλλει και απόφαση της Νομαρχίας Αττικής με την οποία καταργήθηκε η δυνατότητα των απόστρατων να θεωρούν τα βιβλιάρια του Δημοσίου που έχουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με συνέπεια οι υπερήλικοι να υποχρεώνονται σε αρκετές διαδρομές μεταξύ νοσοκομείων και Νομαρχίας. Και η επιστολή του καταλήγει με το αίτημα να αποκρουστεί η επιδίωξη των φαρμακευτικών συλλόγων να καταργηθεί το δικαίωμα των απόστρατων να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των ΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ