Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευρω-ανατιμημένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΛΟΝ δεν έχουν καταλάβει καλά την κατάσταση οι κυβερνώντες σε σχέση με τους αγρότες που ζημιώθηκαν από την κακοκαιρία. `Η, τουλάχιστον, κάνουν πως δεν κατάλαβαν. Δε ζημιώθηκαν απλά από την κακοκαιρία. Πάθανε ζημιά επί της ζημιάς.

Μην ξεχνάμε, ότι και πριν την κακοκαιρία δεν εφαρμοζόταν καμιά φιλοαγροτική πολιτική, ώστε να θεωρούνται κερδισμένοι. Εν ολίγοις και η κυβερνητική πολιτική στις «κακοκαιρίες» συμπεριλαμβάνεται και στα «παράσιτα». Και χρειάζεται ράντισμα.

Οσο για την περίφημη ενίσχυση, δε φτάνει που είναι λιγοστή, δε φθάνει που τα μισά λεφτά θα πάνε στους κάθε λογής μεσάζοντες, θα τα δώσουν και σε δυο δόσεις. Ας μην προσπαθεί λοιπόν να εντυπωσιάσει τον κόσμο ο Γ. Δρυς με αναφορές σε δισεκατομμύρια που θα δοθούν, γιατί και οι ζημιές μόνο σε δισεκατομμύρια μπορούν να μετρηθούν. Μόνο που τα δεύτερα είναι πολύ περισσότερα...

ΤΕΛΙΚΑ, αυτός ο πρωθυπουργός σε όποια γλώσσα και να μιλήσει βαρετός είναι. Αφήνουμε δε το χιούμορ του, που στην αγγλική είναι μάλλον δυστυχία, ιδίως όταν αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΟΣΟ για το πληρωμένο δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας, που λέει πως η Ελλάδα υποθάλπει την τρομοκρατία, κατά μια έννοια είναι αληθές. Υποθάλπουμε τη μεγαλύτερη τρομοκρατία που υπάρχει στον πλανήτη: Αυτή των Αμερικανών, και το ξέρουν πολύ καλά αυτό στις ΗΠΑ.

Αλλωστε, σε κάθε αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός φροντίζει να διευκρινίσει ότι «είμαστε με τους Αμερικανούς».

ΠΑΛΙ ΣΕ εχθρό του καταναλωτή προσπαθεί να μετατρέψει τον μανάβη της γειτονιάς και τον κάτοχο πάγκου στη λαϊκή η κυβέρνηση με την πρακτική της. Οι μικρέμποροι δέχονται τους ελέγχους του ΣΔΟΕ και η «3Ε» και η «Πέπσικο-ΗΒΗ» συστάσεις.

Αφήστε που οι ΑΕ μπορούν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη διότι, ως γνωστόν, έχουμε απελευθερωμένο εμπόριο, οπότε ούτε καν τη δικαιολογία των στρογγυλοποιήσεων λόγω ευρώ έχουν ανάγκη να επικαλεστούν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ