Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Μπανγκλαντές

Στο μήνυμά τους εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπανγκλαντές ο πρόεδρός του, Μουτζαχιντούλ Ισλάμ Σελίμ, και ο ΓΓ της ΚΕ, Σαχ Αλάμ, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί σε μια χρονιά που όλος ο κόσμος βιώνει μια θανατηφόρα εξάπλωση της πανδημίας Covid-19. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτή η πανδημία έχει αποκαλύψει τη χρεοκοπία του σύγχρονου καπιταλισμού, όσον αφορά την παροχή επαρκούς επείγουσας ιατρικής περίθαλψης και μαζικού εμβολιασμού. Επιπλέον, η παγκόσμια αστική τάξη προωθεί τον λεγόμενο εμβολιαστικό εθνικισμό και το μονοπώλιο του εμπορίου φαρμάκων. Κατά συνέπεια, η υγειονομική περίθαλψη για τον βασανισμένο λαό έχει μετατραπεί ολοκληρωτικά σε εμπόρευμα αντί να αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα (...)

Είναι προφανές ότι στη διεθνή σκηνή, η πανδημία Covid-19 δεν θα μπορούσε να σταματήσει τη στρατιωτική κλιμάκωση του ιμπεριαλισμού, ιδίως του αμερικανικού. Οι ιμπεριαλιστικές και σιωνιστικές δυνάμεις έχουν γίνει πιο επιθετικές από πριν. Η πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στην Παλαιστίνη εκθέτει ξανά το βάναυσο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και των συμμάχων τους. Ο ιμπεριαλισμός εξακολουθεί να ονειρεύεται την αποικιοποίηση. Πρόσφατα, στο πλαίσιο της πολιτικής της "στροφής στην Ασία", μια τετραμερής συμμαχία ασφάλειας υπό τις ΗΠΑ, που αποτελείται από την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Ινδία, αναβίωσε και αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια των χωρών της Ασίας - Ειρηνικού. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποτελούν μια συνεχή απειλή για το Ιράν, τη Συρία και πολλές άλλες χώρες, ιδιαίτερα για τις αραβικές χώρες που είναι πλούσιες σε πετρέλαιο (...)

Το ΚΚ Μπανγκλαντές προσπαθεί να αγωνιστεί ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα μας, στην αδίστακτη εκμετάλλευση από την άρχουσα αστική τάξη και την καταπιεστική κυβέρνηση που εκπροσωπεί την εν λόγω αστική τάξη, καθώς και ενάντια στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τον κοινοτισμό. Αναπτύσσουμε αγώνες των εργαζόμενων τάξεων, προκειμένου να επιτύχουμε μια επαναστατική δημοκρατία με σοσιαλιστική προοπτική. Το ΚΚ Μπανγκλαντές ενώ παλεύει μέσα στη χώρα μας ενάντια στους ταξικούς εχθρούς, προσπαθεί επίσης να εκτελέσει το διεθνιστικό του καθήκον, ως μέρος της διεθνούς εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ