Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα

Μετά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής με σκοπό να ξηλωθεί η τιμητική πλακέτα που τοποθετήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας, στη μνήμη της εκτελεσθείσας μαχήτριας του ΔΣΕ, κομμουνίστριας δασκάλας Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, το προηγούμενο Σάββατο, φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο μέσα στη νύχτα, αφαιρώντας τη φωτογραφία της.

Το γεγονός καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας: «Από την πρώτη στιγμή, φασιστικοί κύκλοι της περιοχής αντέδρασαν με πολλούς τρόπους στην τοποθέτηση της πλακέτας, πιστεύοντας πως έτσι θα αλλάξουν την Ιστορία και θα κάνουν τον λαό να ξεχάσει. Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών μπορεί σήμερα να έβγαλαν τις κουκούλες και να φόρεσαν τα κοστούμια τους, δεν μπορούν να κρύψουν όμως ότι παραμένουν τα μαντρόσκυλα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του. Ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή (ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ) του Παλαμά που έστειλε εξώδικο στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για "κατάληψη κοινόχρηστου χώρου" προειδοποιώντας ότι θα πράξει τα "νόμιμα" και θα ξηλώσει την τιμητική πλακέτα, μετά από καταγγελίες γνωστών φασιστοειδών της περιοχής, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά τους για να συνεχίσουν την αντικομμουνιστική τους υστερία». Η ΤΕ σημειώνει πως «δεν υπολόγισαν ότι ο λαός μας ξέρει να τιμά τους κομμουνιστές και τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Ελλάδας, στον αγώνα για την απελευθέρωση του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Η ΤΕ Καρδίτσας δεσμεύεται για την επανατοποθέτηση της φωτογραφίας και καλεί τον λαό και τη νεολαία του Παλαμά και της ευρύτερης περιοχής να δώσουν απάντηση στους φασίστες μέσα από τη δράση τους στο λαϊκό κίνημα, να συνεχίσουν να τιμούν και να περιφρουρούν το μνημείο και την ιστορία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ