Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του, το ΠΓ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας αναφέρει ανάμεσα σε άλλα για την περίοδο που διεξάγεται το Συνέδριο:

«Είναι μία περίοδος που στιγματίζεται από τη βαθιά διεθνή καπιταλιστική κρίση που επιταχύνθηκε από την πανδημία, κρίση την οποία πληρώνει με τη ζωή της η εργατική τάξη παγκοσμίως και έχει αποκαλύψει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος και την απόλυτη απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή. Παρομοίως, έχει ενταθεί η επίθεση ενάντια στους όρους διαβίωσης και δουλειάς της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, γεγονός που φέρνει τους κομμουνιστές μπροστά σε νέες μεγάλες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια.

(...) Είμαστε σίγουροι πως το Κόμμα σας, που έχει περισσότερα από 100 χρόνια συγκεντρωμένης πείρας, θα βγει πιο ενισχυμένο από αυτό το Συνέδριο και με μεγαλύτερη ικανότητα για να ανταποκριθεί στα σημαντικά ιστορικά καθήκοντα που έχουμε ως κομμουνιστές.

Τα τελευταία χρόνια τα κόμματά μας έχουν δουλέψει στενά για την ανάπτυξη θέσεων και πολιτικών - ιδεολογικών επεξεργασιών, καθώς και για τον συντονισμό της δράσης μας σε διεθνή ζητήματα. Εχουμε ενισχύσει τους πολύμορφους συντροφικούς δεσμούς μας μέσω πολλών διμερών και πολυμερών συναντήσεων και έχουμε αντιμετωπίσει μαζί πολλές σύνθετες καταστάσεις. Σε αυτό το διάστημα έχει επιβεβαιωθεί η δύναμη των διμερών μας σχέσεων, το γεγονός πως οι συντροφικές σχέσεις ανάμεσα στα κόμματά μας είναι στέρεες και αδιαμφισβήτητες, αφού είναι αποτέλεσμα του προλεταριακού διεθνισμού και του γεγονότος πως μοιραζόμαστε την ίδια επαναστατική στρατηγική. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πλάι πλάι στο καθήκον της ισχυροποίησης του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος κάτω από τη σημαία του μαρξισμού - λενινισμού, δυναμώνοντας την Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση, την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία και άλλες μορφές συνεργασίας στις οποίες συμμετέχουν τα κόμματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ