Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Το νέο «black out» έριξε φως στα «καλά» των ΣΔΙΤ

Ξεδοντιασμένη η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, στο απυρόβλητο ο εργολάβος

Τα «καλά» των συμπράξεων αποκαλύπτει η γενικευμένη διακοπή ρεύματος για μιάμιση ώρα την Τετάρτη στον «Ευαγγελισμό», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζόμενων Ηλία Σιώρα. Θυμίζουμε ότι εν μέσω γενικής εφημερίας, βυθίστηκαν στο σκοτάδι το μισό κτίριο του ΑΧΕΠΑ, η ΜΕΘ-1, ο αξονικός, το ακτινολογικό, οι υπέρηχοι.

«Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλες σημαντικές βλάβες. Είναι σύμπτωση που δεν θρηνήσαμε θύματα (στα πλυντήρια και στο λεβητοστάσιο, άλλη μια φορά black out μικρότερης διάρκειας, προβλήματα με οξυγόνο κ.λπ.)», λέει ο γιατρός συνδικαλιστής και συμπληρώνει:

«Ολα αυτά είναι αποτελέσματα χρόνιας υποχρηματοδότησης, ξεδοντιάσματος της τεχνικής υπηρεσίας και παχυλής ανάθεσης μέρους των υπηρεσιών σε εργολάβο. Είναι επαρκής η χρηματοδότηση για συντήρηση ή αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού; Οχι. Φτάνουν οι τεχνικοί που έπρεπε να είναι πολύ πάνω από τους 120, ενώ είναι εδώ και πολλά χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις λιγότεροι από 45; Εκπληρώνει ο εργολάβος τις υποχρεώσεις του με επαρκές προσωπικό, ή αποσύρει από βάρδιες τεχνικούς για άλλες εργολαβίες; Εχουν σοβαρή ευθύνη οι διοικούντες.

Του επιβλήθηκε ποτέ ποινή; Οχι. Ομως με μεγάλη ευκολία και με άκρατο αυταρχισμό επιβάλλουν πρόστιμα στο προσωπικό "δι' ασήμαντον αφορμήν". Εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν τεχνικοί ασφάλειας ώστε μαζί με τους μηχανικούς να συντονίσουν το σχέδιο και την επίβλεψη όχι μόνο στις ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις, αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα με τη δόμηση και την αναδιαμόρφωση νέων ΜΕΘ, χειρουργείων κ.λπ.

Είναι τραγικά τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και των εργολαβιών. Αυτή η εργολαβία είναι μία από τις πιο σκανδαλώδεις ΣΔΙΤ που διατήρησαν με ευλάβεια όλες ανεξαίρετα οι κυβερνήσεις».

Σε άλλα νοσοκομεία

Δίωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.) προκηρύσσει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τη Δευτέρα 14 Ιούνη και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. «Δίνουμε τη μάχη να μην ψηφιστεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο!», αναφέρει το σωματείο και αναδεικνύει επιπλέον ότι στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων επικουρικών και ΟΑΕΔ, ενώ μέχρι τέλος του έτους απολύονται και οι συνάδελφοί μας στην καθαριότητα και τη σίτιση.

Τέλος, κάτω από τα όρια ασφαλείας εξακολουθεί να λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, τόσο για τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς, παρά τις υποσχέσεις για «ενίσχυση» κι αυτού του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, απαιτώντας γραπτές δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να προκηρυχθούν θέσεις και να χαρακτηριστεί άγονο το Νοσοκομείο Πύργου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
60 ράντζα στο τέλος της εφημερίας, διεγερτικοί ασθενείς «νοσηλεύτηκαν» σε γραφείο! (2023-03-30 00:00:00.0)
Αμεση επαναλειτουργία κλειστών νοσοκομείων και επιτάξεις κλινικών, όχι στους εργολάβους (2021-12-17 00:00:00.0)
Το μήνυμα του αγώνα ακούστηκε δυνατά και στα νοσοκομεία (2020-11-27 00:00:00.0)
Κλείνουν νοσοκομεία και απολύονται υγειονομικοί εν μέσω πανδημίας! (2020-04-10 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της δράσης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία (2019-11-15 00:00:00.0)
Μειώνουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ! (2007-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ