Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Καθυστερεί η δίκη για το θάνατο εργαζόμενου

Αίτηση επίσπευσης της ποινικής διαδικασίας για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο «Ηπειρος» στην Αρτα, με θύμα τον Χρήστο Ζορμπά, κατέθεσε η οικογένειά του την περασμένη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αρτας. Στο πλευρό της οικογένειας στέκεται από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Αρτας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, ενώ οι εκθέσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και του πραγματογνώμονα του ΤΕΕ Ηπείρου έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αρτας από το φθινόπωρο του 2020, ωστόσο «ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Χρήστου δεν έχουν ληφθεί ακόμη έγγραφες εξηγήσεις από τους μηνυόμενους (...) Η ποινική διαδικασία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έχοντας υπερβεί το νόμιμο όριο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας!». Μάλιστα, επισημαίνουν τον κίνδυνο της παραγραφής.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας, Γιώργος Αλιφτήρας, σχολιάζοντας τις απαράδεκτες καθυστερήσεις, τονίζει ότι «όταν πρόκειται για τη ζωή ενός εργάτη που σκοτώθηκε από την εγκληματική αμέλεια της εργοδοσίας η δικαιοσύνη αργεί. Αντίθετα όταν κηρύσσονται οι απεργίες παράνομες, όταν η συνδικαλιστή δράση ποινικοποιείται, η δικαιοσύνη απονέμεται ταχύτατα. Είναι γρήγορη η ανακάλυψη των "δραστών" όταν οργανώνουν αγώνες, όταν περιφρουρούν τις απεργίες, όταν απαιτούν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Η λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων του εργατικού δυστυχήματος του Χρήστου Ζορμπά στην "Ηπειρος"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ