Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Μεξικού

Στο μήνυμά της η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στα Κόμματά μας, στη βάση των αρχών του προλεταριακού διεθνισμού και μιας κοινής ιδεολογικής αφετηρίας πάνω σε κρίσιμα ζητήματα για το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα της σύγχρονης εργατικής τάξης.

Αυτό έχει οδηγήσει το ΚΚΕ και το ΚΚΜ, μαζί με άλλα αδελφά Κόμματα, να συγκροτήσουν τη Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση, που για πάνω από μία δεκαετία φέρνει σε πέρας ένα αναγκαίο θεωρητικό έργο ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

(...) Στη διάρκεια αυτών των χρόνων η αλληλεγγύη του ΚΚΕ μάς έχει δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα σε στιγμές που η κρατική καταστολή μάς χτύπησε και οι ιμπεριαλιστικές διώξεις έπεσαν απάνω μας. Αλλά αυτή η αλληλεγγύη ήταν ακόμα πιο σημαντική όταν αναμετρούμαστε με τη σοσιαλδημοκρατία, την υποτιθέμενη κυβέρνηση της "αριστεράς" του Ομπραδόρ, που είναι μια κυβέρνηση πραγματικά αντεργατικών και αντιλαϊκών επιθέσεων. Δυστυχώς σε ορισμένα ΚΚ κυριαρχεί η αντίληψη του ρεφορμισμού, των σταδίων, των μετώπων μαζί με τη σοσιαλδημοκρατία και τμήματα του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να κάνουν πως δεν βλέπουν ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που επιτίθεται σε μετανάστες, στηρίζει τον ιμπεριαλισμό, είναι εχθρός των εργαζομένων, και να επευφημούν τις οπορτουνιστικές διακηρύξεις της περί "αντινεοφιλελευθερισμού". Παρ' όλα αυτά δεν νιώθουμε μόνοι γιατί είναι στο πλάι μας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τη μαχητική του αλληλεγγύη.

(...) Ξέρουμε ότι μας περιμένουν νέες θεωρητικές και πολιτικές προκλήσεις, ότι θα δυναμώσουν η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση και οι κίνδυνοι για έναν νέο πόλεμο. Ξέρουμε πως η τεχνικο-επιστημονική επανάσταση θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις και δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα είμαστε πεπεισμένοι πως νέες σοσιαλιστικές επαναστάσεις θα γεννηθούν μέσα από τις σημερινές αντιθέσεις και πως τα επαναστατικά Κομμουνιστικά Κόμματα, όπως το ΚΚΕ, θα είναι πρωταγωνιστές σε αυτές. Είμαστε στην ίδια μεριά στην προσπάθεια για την επαναστατική ανασυγκρότηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (2017-10-17 00:00:00.0)
Το έργο του ζει και θα ζει για πάντα φωτίζοντας την πάλη της εργατικής τάξης για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό (2014-01-19 00:00:00.0)
Ο οπορτουνισμός ως πολιτικό ρεύμα στο έδαφος του καπιταλισμού (2010-01-03 00:00:00.0)
Η «κόκκινη» Ρόζα (2006-01-14 00:00:00.0)
Επείγον καθήκον η ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος (1997-11-08 00:00:00.0)
Στα χνάρια της τακτικής των μπολσεβίκων (1996-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ