Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Πακιστάν

Το ΚΚ Πακιστάν στο χαιρετιστήριο μήνυμά του αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εξελισσόμενη πανδημίας που πλήττει διεθνώς τους λαούς: «Το ΚΚ Πακιστάν εκτιμά θετικά τον ρόλο που έπαιξε το Κόμμα σας στη διαμόρφωση των Κοινών Ανακοινώσεων και των δράσεων στα ζητήματα της Υγείας και των εμβολιασμών κατά της COVID-19. Αποτελούν ένα παράδειγμα καλής καθοδήγησης και πολύτιμης συνεισφοράς στη διαμόρφωση των θέσεων του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος».

Και προσθέτει: «Ιδιαίτερα αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ στην ενότητα του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος την εποχή της επικράτησης των αντεπαναστατικών δυνάμεων στην πρώην ΕΣΣΔ και στην Ανατολική Ευρώπη. Το ΚΚΕ καθοδήγησε και ενέπνευσε τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα διεθνώς να ενοποιήσουν τις θέσεις τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και βοηθώντας να διαμορφωθούν σωστές ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις.

(...) Το ΚΚ του Πακιστάν παρεμβαίνει σε πολύ σκληρές και δύσκολες συνθήκες. Η χώρα μας ακόμα διοικείται από τους στρατηγούς, μέσω του προσωπικού τους, και η άρχουσα τάξη προστατεύει και διασφαλίζει τα συμφέροντα των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στην πραγματικότητα ενισχύοντας τα βάσανα της εργατικής τάξης και των φτωχών ανθρώπων. Ο θρησκευτικός εξτρεμισμός, η παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων, η καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων, οι δολοφονίες δημοσιογράφων και αγωνιστών από τις εθνικές μειονότητες, είναι κανόνας στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ