Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αυταπάτες, ώρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί

Γιώργος Γκαντίδης, απόστρατος του ΠΝ, μέλος της ΚΕΘΑ

Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται και η αναμέτρηση για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς και το μοίρασμα των αγορών παίρνει νέες διαστάσεις, οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές κυβερνήσεις όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας τον λαό σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επεκτείνονται σε όλη την υδρόγειο, με ισχυρή στρατιωτική παρουσία σε όλες τις θερμές εστίες του πλανήτη.

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει κρυστάλλινη και ξεκάθαρη θέση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους.

Το μόνο κόμμα που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Στηρίζει το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα και αντιπαλεύει τις αιτίες που γεννούν κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Είναι το μόνο κόμμα που τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ΔΕΝ μπορεί να γίνονται εργαλείο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός των συνόρων. Είναι μόνο για να υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και την άμυνα της χώρας.

Οι πολιτικές που διαχρονικά εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι από τη μια πλευρά αντιλαϊκές και από την άλλη κομμένες και ραμμένες για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τις συνέπειες αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών τα τελευταία χρόνια τις βιώσαμε και εμείς οι στρατιωτικοί από πρώτο χέρι, γιατί η πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες. Αλλωστε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει και εμάς στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει δεινά και καταστροφές για τον λαό; 'Η θα αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα μαζί με τον υπόλοιπο λαό για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών;

Συνάδελφοι δημοκράτες, όλοι εμείς που ανησυχούμε για τις εξελίξεις, για την άμυνα της πατρίδας μας, που προβληματιζόμαστε για την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, ανατρέποντας καθημερινά τις ζωές μας, ήρθε η ώρα να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα μπροστά.

Ανεξάρτητα αν κάποιος καλοπροαίρετα έχει τις ενστάσεις του και δεν συμφωνεί με όλα όσα λέει το ΚΚΕ, ας αφήσουμε πίσω τους δισταγμούς και τις προκαταλήψεις και ας ανταποκριθούμε στο Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αυταπάτες. Ηρθε η ώρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στις οικογένειές μας, στις γενιές που μέλλονται να έρθουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ