Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν την κλήτευση του διαδηλωτή σε δίκη

Την απαράδεκτη κλήτευση του Λάμπρου Χαντζάρα, μέλους της διοίκησής του, σε δίκη στις 22 Φλεβάρη, με αβάσιμες κατηγορίες που αφορούν τη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 2020, καταδικάζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Ο συνδικαλιστής, όπως δεκάδες άλλα μέλη του Συνδικάτου, συμμετείχε στη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. «Είδαμε και βλέπουμε πως η όλη διαχείριση της πανδημίας έχει και σκοπό να βάλει στο γύψο τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, το εργατικό κίνημα συνολικότερα. Η απαράδεκτη απαγόρευση των συναθροίσεων με οποιοδήποτε πρόσχημα, το χτύπημα των συγκεντρώσεων με αύρες, ΜΑΤ και με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ και ΔΙΑΣ να πέφτουν πάνω σε συγκεντρωμένους και οι συλλήψεις στο σωρό, ακόμα και ανθρώπων που δεν συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις, δείχνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την καταστολή για το χτύπημα όσων αγωνίζονται», τονίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. «Δεν θα σταματήσουμε να οργανώνουμε τη δράση μας και να διεκδικούμε τις ανάγκες μας, ειδικά σε μια περίοδο που με τον προϋπολογισμό του 2022 φαίνεται ότι θα ζήσουμε πολύ χειρότερες μέρες», τονίζει και καλεί κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε εργαζόμενο «να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτή την κλήτευση».

Την κλήτευση του εργαζόμενου σε δίκη καταγγέλλει και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. «Δεν θα τους περάσει! Οι ψευδείς "κατηγορίες" θα πέσουν στο κενό», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ