Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Τίμησαν τον Γιώργη Τσαρουχά

MotionTeam

Εκδήλωση τιμής για τον Γιώργη Τσαρουχά, δολοφονημένο στέλεχος του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, πραγματοποίησε χτες, Δευτέρα, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη.

Στον τάφο του Γιώργη Τσαρουχά στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και της ΕΔΥΕΘ, ενώ σύντομη ομιλία έκανε ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα 54 χρόνια από τη δολοφονία του συντρόφου Τσαρουχά καθώς και η επέτειος των 77 χρόνων από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών αποδεικνύουν ότι ο φασισμός αποτελεί μία από τις μορφές της καπιταλιστικής εξουσίας και επομένως η αντιφασιστική πάλη παραμένει λειψή, όταν δεν στοχεύει στον αγώνα για την ανατροπή της.

«Ο σημερινός αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι "πιστός και άγρυπνος φρουρός" της ιστορικής αλήθειας, κόντρα στην προσπάθεια να αποσυνδεθεί ο φασισμός από τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει. Είμαστε βέβαιοι πως στο τέλος και πάλι οι λαοί θα νικήσουν και σε αυτόν τον αγώνα παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμα συντρόφων όπως ο Τσαρουχάς, για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο σκοπό αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Ιωσηφίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ