Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθώοι οι δύο φοιτητές για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Κατέρρευσαν οι ανυπόστατες κατηγορίες που τους είχαν φορτωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο φοιτητές που δικάστηκαν χτες για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16/4/2018 στο άγαλμα του μακελάρη Προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν.

Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους, αφού αποδείχθηκε το αβάσιμο και ανυπόστατο των κατηγοριών σε βάρος τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από τους Φοιτητικούς Συλλόγους: ΣET, ΣEΠT, Σχολής Μηχανικών ΠΑΔΑ, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Νομικής, Πολιτικού, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τόνισαν ότι «ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! Αλλωστε αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αποφάσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο αγωνιστών από φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία εργαζομένων, καθώς και οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αθώωσή τους! Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις ανάγκες της, από το δικαίωμά της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς».

Με αφορμή την αθώωση των φοιτητών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, του οποίου οι εργαζόμενοι φοιτητές είναι μέλη, σημειώνει: «Τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και η βίαιη καταστολή δεν τρόμαξαν τους διαδηλωτές που πραγματοποίησαν τότε τη συμβολική κινητοποίηση στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, ούτε πρόκειται ποτέ να έχουν αποτέλεσμα σε όσους αντιστέκονται στον πόλεμο και στις ολέθριες συνέπειές του για την τάξη μας». Και προσθέτει: «Η στάση των συναδέλφων φοιτητών εμπνέει τους αγώνες μας σήμερα, για να δυναμώσει η αντίσταση ενάντια στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στην προσφυγιά, για την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Θυμίζουμε ότι στη μαζική εκείνη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, με αφορμή την επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία και τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιστρατευτεί για την «προστασία» του αγάλματος. Μια επιχείρηση καταστολής που εκτός από ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών περιλάμβανε και την παραπομπή σε δίκη των δύο αγωνιστών, φορτώνοντάς τους τον μισό ποινικό κώδικα, σαν εγκληματίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν (2022-06-08 00:00:00.0)
«Aνεπιθύμητα στον Πειραιά τα πλοία των ιμπεριαλιστών!» (2022-03-24 00:00:00.0)
Αύριο Πέμπτη η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν (2019-11-06 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν (2019-11-05 00:00:00.0)
Νέα αναβολή για τη δίκη των δύο φοιτητών (2019-06-20 00:00:00.0)
«Ευαισθησίες» (2018-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ