Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Η πείρα του λαού της περιοχής να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ!

Στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην Κεφαλονιά μίλησε ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής

Από τη συγκέντρωση στο Αργοστόλι
Από τη συγκέντρωση στο Αργοστόλι
Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς - Ιθάκης έστειλε η μαζική κεντρική συγκέντρωση της Τρίτης στο Αργοστόλι.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, καλώντας τον λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, τιμωρώντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά. αστικά κόμματα που ευθύνονται για τα δεινά του, κάνοντας την έκπληξη με ισχυρό το Κόμμα στις κάλπες της Κυριακής.

Η Οργάνωση του Κόμματος βρέθηκε απ' άκρη σ' άκρη στα δύο νησιά και συνεχίζει, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Στόχος, τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνει, που «δένουν» και με όσα ο λαός βιώνει, να μετουσιωθούν σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, του ψηφοδελτίου του Κόμματος που στον νομό αποτελείται από τους γνωστούς στον λαό Σπύρο Καμπίτση (ιδ. υπάλληλος, πρόεδρος του ΕΚΚ-Ι), Αγγελική Κωνσταντοπούλου (ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων) και Δημήτρη Μαντζουράτο (καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, δημ. σύμβουλος Ληξουρίου).

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Κ. Παπαδάκης, η σταθερότητα που οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επικαλούνται και σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, σημαίνει ένταση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής με οποιονδήποτε βουλευτή αστικού κόμματος, στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.


«Σταθερότητα για όσους κυβέρνησαν σημαίνει να διαιωνίζεται η δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής, χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων. Οπως φέτος που οι γαλακτοπαραγωγοί πήραν 1,5 ευρώ τιμή και τώρα οι γαλακτοβιομήχανοι τους ζητούν μείωση γιατί τάχα... δεν βγαίνουν. Και την ίδια ώρα, σε έναν νομό με 250.000 αιγοπρόβατα δεν υπάρχει δημόσιο σφαγείο παρά μόνο ιδιωτικά, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει πολύ το κόστος παραγωγής», τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης υπογραμμίζοντας:

«Σταθερότητα για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πνιγμένοι στα χρέη αυτοαπασχολούμενοι να περιμένουν τη σεζόν για να ρεφάρουν λόγω της ακρίβειας και της υπερφορολόγησης, αντιμέτωποι και με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ζώντας στα μαγαζιά τους μέρα - νύχτα το καλοκαίρι».

Εξήγησε ότι η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ πλήττει και την Κεφαλονιά, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, σε μια σειρά δραστηριότητες για ψαράδες, κτηνοτρόφους, κυνηγούς κ.λπ. Ζητήματα στα οποία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά επιχείρησαν να θολώσουν τα νερά, θάβοντας το θέμα, επισημαίνοντας ότι θα επανέλθουν. Αντίπαλός τους, για να μην περάσουν τα σχέδιά τους, θα είναι μόνο το ΚΚΕ.

Στάθηκε στην κατάσταση στη δημόσια Υγεία, που θεωρείται κόστος, όπου «στο ΓΝ Αργοστολίου λείπει το 50% του προσωπικού με τραγική υποστελέχωση σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ξεπερνά και το 50%», προσθέτοντας ανάμεσα σε άλλα: «ΜΕΘ δεν λειτουργεί και οι κτιριακές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων είναι απαρχαιωμένες, ανεπισκεύαστες από τους σεισμούς εν μέσω ακόμα και σκανδάλων εργολάβων. Κι όπου υπάρχει καινούργια υποδομή - κι αυτή από δωρεά - για να λειτουργήσει ΜΕΘ ή νέα πτέρυγα, το προσωπικό δεν βρίσκεται. Το υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ σε δίδυμο ατύχημα για να δράσει ρωτά πρώτα την ηλικία του θύματος!». Αντίστοιχα, ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα στο «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα ΚΥ στα δύο νησιά, τις συχνές αεροδιακομιδές σοβαρών περιστατικών.

«Να γιατί η πορεία και στην Κεφαλονιά και παντού είναι να υποβαθμίζονται ή συγχωνεύονται αντί να ανοίγουν νοσοκομεία, με τον λαό να βάζει βαθιά το χέρι του στην τσέπη. ΣΔΙΤ η ΝΔ, αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και πρώτα πρώτα στα νησιά προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πρωτοδιαλέξεις...», είπε.

Απ' το 2014 περιμένουν...

Καυτηρίασε τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, το γεγονός ότι οι νησιώτες βιώνουν μια «Οδύσσεια» για να ταξιδέψουν απ' τις διακοπές δρομολογίων, ειδικά αυτών Πάτρας - Σάμης - Ιθάκης, την ώρα που οι εφοπλιστές επιδοτούνται, ανεξάρτητα κυβέρνησης. Επίσης, στάθηκε σε όσα έχει βιώσει ο λαός από φυσικά φαινόμενα, εξηγώντας:

«Τα ονόματα των θεομηνιών αλλάζουν, η θεομηνία της βάρβαρης πολιτικής τους δεν αλλάζει. Αυτή καταδικάζει τον λαό σε μηδενικά ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, που δεν υποκαθίστανται με ελάχιστους καθαρισμούς ρεμάτων χωρίς στοιχειώδες σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών σε όλο τον νομό. Ενώ για να διασκεδάσουν τις διαμαρτυρίες δίνουν ορισμένες αποζημιώσεις ψίχουλα "κι από 'δω πάνε κι οι άλλοι".

Είναι οι ίδιοι που έχουν βαφτίσει πράσινες και τις πλέον αδειοδοτημένες προς άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννήτριες που προβλέπεται να καλύψουν μεγάλο ακόμη μέρος των βουνοκορφών της Κεφαλονιάς, με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στο περιβάλλον, και αυτές συνοδεύονται με ανταποδοτικά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς... Ο αγώνας που δόθηκε πριν τρία χρόνια ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, με τους κομμουνιστές να είναι στην πρώτη γραμμή, αποτελεί παρακαταθήκη, την ώρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού για fast track εγκαταστάσεις, κι ενώ συνεχίζουν, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος ενεργοποιήθηκαν διώξεις σε βάρος όσων μπήκαν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα».

Χαρακτήρισε ξεκάθαρο κριτήριο ψήφου και την εξοργιστική κατάσταση απ' τις πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός του 2014, που δεν έχουν επουλωθεί παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές, σημειώνοντας: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πέρασαν με γεμάτες τετραετίες, όμως οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι παραμένουν όπως τις άφησε ο εγκέλαδος, με αλλεπάλληλες παρατάσεις επιδότησης ενοικίου».

Και επεσήμανε: «Το "πάμε κι όπου βγει" ισχύει λοιπόν εκτός από τα τρένα και για "τα άλλα Τέμπη" της ζωής μας όπως τους σεισμούς, που η όποια εφαρμογή του νέου αντισεισμικού κανονισμού επαφίεται στην τσέπη του λαού και ενώ το κόστος της κατασκευής έχει εκτοξευτεί. Αυτά μέχρι την επόμενη καταστροφή που οι ίδιοι θα μοιρολογούν για τα ακραία φαινόμενα».

Στάθηκε και στην εμπορευματοποίηση του νερού, που προώθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στα νησιά, από κοινού με τις τοπικές αρχές, την κοστοβόρα και ενεργοβόρα αφαλάτωση σε σειρά περιοχές (Ιθάκη, Αργοστόλι, Ληξούρι κ.α.), φορτώνοντας στον λαό νέα χαράτσια, όταν οι μεγαλοξενοδόχοι χρωστούν 7 εκατ. ευρώ που θα φορτωθούν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Πρόκειται για βάρη που έρχονται να προστεθούν στις πλάτες εργαζομένων και λαού, στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (π.χ. των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ένταση της εκμετάλλευσής τους κάθε καλοκαίρι), στη φτώχεια και ακρίβεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ