Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Τώρα ΚΚΕ!

RIZOSPASTIS

Μια συγκλονιστική λαϊκή διαδήλωση, μια τεράστια συγκέντρωση, ανεπανάληπτη σε παλμό, μαχητικότητα και ζωντάνια, με πίστη και αισιοδοξία πως την Κυριακή το βράδυ το μπόι του λαού μας θα ψηλώσει, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ! Αυτό ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες βράδυ στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ενα αντάμωμα και μια γιορτή κάτω απ' τον αττικό ουρανό που βάφτηκε κόκκινος με χιλιάδες σημαίες, με χιλιάδες χέρια που έσφιγγαν το ένα το άλλο, πριν υψώσουν στο τέλος της συγκλονιστικής συγκέντρωσης το ξεκάθαρο μήνυμα που γέμισε την πλατεία Συντάγματος απ' άκρη σ' άκρη: «Τώρα ΚΚΕ!».

***

Πρόσωπα χαρούμενα, γελαστά, αισιόδοξα, με πείσμα και αποφασιστικότητα. Χιλιάδες νέα παιδιά, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, από νωρίς είχαν πάρει τις θέσεις τους στα λαϊκά «ποτάμια» των προσυγκεντρώσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ, που κατευθύνονταν στη μεγάλη συνάντηση στο Σύνταγμα.

Ανάμεσά τους τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, στον απόηχο της νίκης των φοιτητών, της πρωτιάς της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές, που δίνει κουράγιο, δύναμη, αισιοδοξία, αφού, όπως μας λέει ο Γιώργος από τη Σχολή Τουρκικών Σπουδών με περηφάνια, «ήταν ένα δείγμα για το τι πιστεύουν οι νέοι για τις κυβερνήσεις που τσακίζουν τα δικαιώματά τους. Με τη νίκη μας δεν τέλειωσε κάποιος αγώνας, ίσα ίσα για εμάς είναι ένα ξεκίνημα για να μπούμε πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη ευθύνη στους αγώνες που έρχονται. Με το ΚΚΕ στην κάλπη συνεχίζουμε, γιατί όποια και αν είναι η κυβέρνηση εμείς στον αγώνα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, γιατί ξέρουμε ότι μόνο με την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος μπορούμε να πετύχουμε τις σπουδές αλλά και τη ζωή που μας αξίζει».


Και ο Δημήτρης από το Ιστορικό - Αρχαιολογικό του Πανεπιστημίου Αθήνας, που μας λέει ότι το «"κάντε το όπως οι φοιτητές" είναι πραγματικά επίκαιρο τώρα που η νέα γενιά καταλαβαίνει πόση δύναμη έχει στα χέρια της» κι απαντάει σ' όλους εκείνους που θέλουν πανεπιστήμια - επιχειρήσεις και «συζητάνε» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ότι «στις 21 του Μάη η νέα γενιά δίνει κόκκινη ψήφο ώστε την επόμενη μέρα να ξαναβρεθούμε στους δρόμους».

Παραδίπλα ο Νικόλας από τη Φιλοσοφική, πρωτοετής φοιτητής που τώρα γνώρισε την ΚΝΕ, ενώ πριν είχε πιστέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας πει: «Ημουν πάρα πολύ χαμένος, γνώρισα τα παιδιά του ΚΚΕ και νέοι κομμουνιστές μού έδειξαν μια ζωή που έχει έναν σκοπό. Το να μην έχεις τύψεις για κάτι που κάνεις. Από την πρώτη στιγμή στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ή τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη είδα τα παιδιά που παλεύανε για ένα καλύτερο αύριο, στο οποίο δεν θα είμαστε χωρίς λόγο. Γι' αυτό συμπορεύομαι με το ΚΚΕ, γιατί όλοι οι υπόλοιποι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δείξει το πρόσωπό τους. Ως άτομο που υποστήριζα τον ΣΥΡΙΖΑ γνώρισα μόνο απογοητεύσεις, αυτοί βλέπουν τον κόσμο κάθε 4 χρόνια ως ψήφο, το ΚΚΕ είναι δίπλα σου κάθε μέρα, σου λέει να συμμετέχεις, να παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματά μας, χωρίς ανταλλάγματα. Εδώ κατάλαβα ότι μπορούμε να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ».

***


RIZOSPASTIS

Στην πλατεία Συντάγματος χτύπησε λοιπόν χτες βράδυ η καρδιά της ελπίδας, της οργάνωσης, της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης. Με δυνατό παλμό, καθαρό, ακούραστα.

Οπως δυνατά, καθαρά, αδιάκοπα χτυπούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο πλάι του λαού, σε κάθε αγώνα, σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε γωνιά της Αττικής.

Στις μικρές καθημερινές μάχες και στις μεγάλες εμβληματικές στιγμές που προβάλλονταν στην οθόνη της χτεσινής μεγάλης συγκέντρωσης, ανάμεσα στους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Γ. Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, η Σ. Διγενή, υποψήφια στον Νότιο Τομέα στην Αττική, η Ευγ. Κυριακουλάκου, φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Εικόνες από εμβληματικές στιγμές της δράσης του Κόμματος την προηγούμενη περίοδο αλλά και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της νεολαίας όπως αυτές για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, απ' όταν, όπως μας λέει η Κατερίνα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, «η νεολαία έχει πάρει διαφορετική ρότα» και γι' αυτό «είναι τώρα η ώρα να ψηφίσουμε όπως αγωνιζόμαστε, ΚΚΕ και στην κάλπη της Κυριακής, να πολλαπλασιαστούν τα κόκκινα βόλια».

Μα πιο πολύ «για να φωνάξουμε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση η οποία θα βάλει φρένο και φραγμό σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης κυβέρνησης του κεφαλαίου, οποιαδήποτε σύνθεση και αν έχει. Γι' αυτό κόκκινη ψήφος στην κάλπη και κάλεσμα σε όλο τον λαό να στηρίξει τη δύναμή του για να δει μια άσπρη μέρα», όπως μας λέει ο Κώστας που έχει στο καροτσάκι το παιδί και μαζί του όλη την 5μελή οικογένειά του.

Αλλά και για το ελπιδοφόρο μέλλον, για το «ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό», για τα «μεγάλα μεγέθη», όπως έλεγε ο δικός μας Μίκης Θεοδωράκης, τα λόγια του οποίου ντύνουν ένα ακόμα βίντεο που προβάλλεται στην οθόνη, μαζί και με τον δικό μας Θάνο Μικρούτσικο, να δίνει υπόσχεση από τη σκηνή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ: «Μέχρι τέλους θα είμαι εδώ»!

***

«Τώρα ΚΚΕ!» λοιπόν.

Το μήνυμα αυτό που ξετυλίγεται στη μέση της πλατείας, στο γιγαντοπανό που σηκώνουν ψηλά χιλιάδες χέρια, την ώρα που οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και άλλοι υποψήφιοι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ ανεβαίνουν στην εξέδρα, μαζί με μικρά παιδιά με λουλούδια στα χέρια, είναι τώρα η ώρα να φτάσει μέχρι και την τελευταία στιγμή σε κάθε σπίτι, γειτονιά, χώρο δουλειάς.

Γιατί όπως εξηγεί ο Δ. Κουτσούμπας, που ξαναπαίρνει τον λόγο, «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ασυμβίβαστη με την υποταγή, με τον αντιλαϊκό μονόδρομο. Είναι ψήφος τιμωρίας απέναντι σε όσους μας έφεραν ως εδώ και μας ετοιμάζουν αντίστοιχη συνέχεια. Είναι ψήφος αποκάλυψης της αλήθειας για καθετί που συμβαίνει σε βάρος του λαού μας. Είναι ψήφος ελπίδας, αισιοδοξίας, για να δυναμώσει η πάλη για μια καλύτερη ζωή, είναι η μόνη ψήφος που θα δώσει ανάταση ευρύτερα σ' όλο τον λαό, απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα. Τώρα ΚΚΕ λοιπόν! Χιλιάδες νέες ψήφοι να δώσουν χτύπημα σε αυτό το σύστημα για να γίνουν πράξη όλα όσα φοβούνται, αλλά και όσα εμείς όλοι ελπίζουμε και ονειρευόμαστε. Να μη χαθεί ούτε ώρα, να κάνουμε κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα μέχρι την Κυριακή, να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε μεγάλη γιορτή του λαού μας, σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι που θα συνεχίσει απ' την επόμενη μέρα κιόλας τον αγώνα. Είμαστε εδώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε, ο λαός μας μπορεί να ζήσει καλύτερα. Μπροστάρηδες στον αγώνα. ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ!».

Και οι πυρσοί κάνουν τη νύχτα μέρα, οι χιλιάδες κόκκινες σημαίες ανεμίζουν ασταμάτητα, τα συνθήματα ακούγονται τώρα πιο δυνατά, τα χαμόγελα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με ΚΚΕ ισχυρό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ