Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΛΕΣΒΟΣ
Εκλέγουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή, για να έχει ο λαός τη δική του φωνή!

Μ. Κομνηνάκα: Τεράστιες δυνατότητες για μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ

Από την πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη
Από την πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη
Οι ακατάλυτοι δεσμοί του λαού της Λέσβου με το ΚΚΕ, που ανανεώνονται από τη σημερινή σταθερή δράση του Κόμματος στην πρώτη γραμμή των αγώνων, και το ηχηρό μήνυμα ότι θα εκλέξει ξανά κομμουνιστή βουλευτή, είναι αυτά που κυριαρχούν σε κάθε εξόρμηση, σύσκεψη, περιοδεία, συγκέντρωση στα χωριά του νησιού. Η ανταπόκριση που βρίσκουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, οι οποίοι δίνουν με αποφασιστικότητα και καλό σχεδιασμό τη μάχη του ψηφοδελτίου σπίτι το σπίτι, είναι μεγάλη και όλα δείχνουν προς αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στη Λέσβο.

Αυτοί οι δεσμοί επιβεβαιώθηκαν και από την πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ στη Λέσβο, όπου ο λαός του νησιού με τη μαζική του συμμετοχή έστειλε αισιόδοξο, ηχηρό μήνυμα ακόμα μεγαλύτερης στήριξης του Κόμματος, ότι «εκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή, για να έχει τη δική του φωνή ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο νέος, η γυναίκα».

Η θερμή υποδοχή των δυνάμεων του ΚΚΕ σε κάθε χωριό, το ζεστό κλίμα, οι καθαρές κουβέντες, δείχνουν ότι ο λαός της Λέσβου δεν χρειάζεται έναν βουλευτή που θα τρέξει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, δηλαδή να συμβάλει στην ένταση της επίθεσης σε βάρος των νησιωτών, ολόκληρου του λαού.

Γι' αυτό και με την ψήφο του θα δώσει την κατάλληλη απάντηση σε όλους αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την έδρα του ΚΚΕ στο νησί. Αυτό άλλωστε είναι που ταιριάζει στις αγωνιστικές παραδόσεις της Λέσβου, με τους κομμουνιστές να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων αυτών.

Οπως στον ξεσηκωμό του λεσβιακού λαού τον Φλεβάρη του 2020, που έστειλε τις δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ πίσω από κει που ήρθαν, στραπατσάροντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και δείχνοντας ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί.

Οπως στις κινητοποιήσεις για να μη γίνουν τα νησιά φυλακές προσφύγων της ΕΕ. Στις κινητοποιήσεις μετά τα πολύνεκρα ναυάγια, με συγκινητική αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους, απομονώνοντας τον ρατσισμό, τις κραυγές μίσους και όσους επιχείρησαν να στρέψουν τη δικαιολογημένη οργή των νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες και όχι απέναντι στην πολιτική του πολέμου, του ξεριζωμού, της εκμετάλλευσης και της προσφυγιάς. Δεν ξεχνούν οι νησιώτες την προσπάθεια δίωξης σε αιρετούς και άλλους αγωνιστές, ανάμεσά τους στελέχη του ΚΚΕ, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, που είναι και υποψήφιος σήμερα του ΚΚΕ, τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, γιατί λέει «υποκίνησαν τον κόσμο σε στάση», με τα άλλα κόμματα να μη βγάζουν άχνα.

Στον αγώνα του λαού της Λέσβου, σωματείων, αγροτικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα για την Υγεία, ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας στην πόλη της Μυτιλήνης όπως έχει δρομολογηθεί. Για την ασφάλεια σε μέσα και υποδομές, για σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για την υπεράσπιση του αγροτικού εισοδήματος, για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και των θυμάτων των πυρκαγιών, που πολλοί ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις, και για πολλά άλλα.

Ενώ έγραψαν Ιστορία οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην προκυμαία της Μυτιλήνης τον Ιούλιο του 2021, όπου χιλιάδες νέοι και νέες μαζί με τον λαό του νησιού έστειλαν το μήνυμα ότι θα νικήσει η φιλία των λαών, ότι σε Ελλάδα και Τουρκία «είναι ίδιος ο εχθρός - ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις και καπιταλισμός».

«Το μήνυμα που έρχεται από όλα τα χωριά της Λέσβου είναι ότι ο λεσβιακός λαός όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει να χάσει τον εκπρόσωπο της δικής του φωνής, αλλά όλα δείχνουν ότι θα κάνει την έκπληξη δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ. Καταγράφεται κόσμος που λέει ότι αυτήν τη φορά θα ψηφίσει ΚΚΕ, που είτε δεν έχει ξαναψηφίσει το Κόμμα μας είτε επιστρέφει. Συνολικά ο λαός της Λέσβου αναγνωρίζει ότι το ΚΚΕ είναι πάντα δίπλα του, προβάλλοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια, για να προσθέσει:

«Ομως δεν είναι μόνο η Μυτιλήνη. Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λήμνο ήταν πολύ μεγάλη και ζωντανή για τα δεδομένα του νησιού, ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ολα αυτά δείχνουν ότι η μάχη του ψηφοδελτίου πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πείσμα και αισιοδοξία ότι και αυτή η μάχη θα κερδηθεί!(2023-06-17 00:00:00.0)
Δεσμοφύλακες της ΕΕ δεν θα γίνουμε(2022-02-24 00:00:00.0)
Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Σταύρο Σκοπελίτη(2021-02-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα για αγωνιστικές δράσεις κόντρα στην κυβερνητική αναλγησία(2020-01-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις προβοκάτσιες σε βάρος μεταναστών και προσφύγων(2016-09-20 00:00:00.0)
Παλλαϊκή κινητοποίηση(2003-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ