Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
Να πάει το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά για να τρομάξουν τα αφεντικά και τα κόμματά τους!

RIZOSPASTIS

Συντρόφισσες και σύντροφοι, συνάδελφοι και συναδέλφισσες!

3 μέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές και είμαστε όλοι στη μάχη, για να πάει το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά! Για να τρομάξουν τα αφεντικά και τα κόμματά τους!

Εμείς, όλοι μας, απευθυνόμαστε στους εργαζομένους και όλο τον λαό, στους νέους και τις νέες, σε όσους σήμερα αναγνωρίζουν και λένε ότι το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα, σε όσους λένε, πάλι καλά που είστε και εσείς και παλεύετε.

Απευθυνόμαστε στους πολλούς, που βαδίζουμε μαζί στους αγώνες, στη διεκδίκηση απέναντι στους λίγους, στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, μέσα στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στα καράβια, στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, στην άσφαλτο, στα γραφεία! Που μας βγήκε η μέση μέσα στις αποθήκες και στα σούπερ μάρκετ δουλεύοντας 4ωρο - 4ήμερο, λες και η ζωή μας είναι μισή και όχι ολόκληρη! Θυμηθείτε και θυμίστε σε όλους τους συναδέλφους σας ότι μαζί ξενυχτήσαμε στην περιφρούρηση της απεργίας, μαζί τρέξαμε για βοήθεια όταν χτύπησε κάποιος συνάδελφός μας! Μαζί ιδρώσαμε στην υπερωρία, στα 7ήμερα, μαζί ήμασταν όταν έληξε η εποχική σύμβασή μας και περιμέναμε με αγωνία την ανανέωσή της!

Εμείς ήμασταν μέσα στην πανδημία αυτοί που κρατήσαμε τα σωματεία όρθια, ανοιχτά, πραγματικό στήριγμα. Αυτοί που ακόμα και με μάσκες έσπασαν τη σιωπή, έσπασαν τον φόβο και την τρομοκρατία, μπήκαν μπροστά για να μη μετράμε κάθε μέρα στις 6 τους νεκρούς μας!

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι άκουσαν, είδαν, εμπνεύστηκαν, συγκινήθηκαν, σε όλους όσοι χάρηκαν και χειροκρότησαν τις μεγάλες εμβληματικές απεργιακές μάχες και νίκες των διανομέων στην «e-food», των λιμενεργατών στην COSCO, των οικοδόμων, των εργατών στη ζώνη του Περάματος, στη ΛΑΡΚΟ. Σε όσους χαμογέλασαν με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών!

Ξέρουμε ότι είμαστε πολλοί όσοι αναθαρρήσαμε με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των παιδιών και των νέων μας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, όσοι συμπορευτήκαμε φωνάζοντας: Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε όλους όσοι παλέψαμε μαζί για να μην πάνε τα σπίτια μας στα χέρια των τραπεζιτών, σε όλους όσοι μετά την παρέμβασή μας έχουν ξανά ρεύμα και νερό, σε όλους όσοι είδαν τον γείτονά τους να κινδυνεύει και κάλεσαν το ΚΚΕ.

Ναι, έχει γίνει το πρώτο βήμα σε αυτούς τους αγώνες, πάμε τώρα να κάνουμε την έκπληξη. Να στείλουμε και να βεβαιωθούμε ότι θα πάρουν το μήνυμα πως έχουν βρει τον μπελά τους!

Οσοι δεν έχετε ακόμα, πάρτε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στο χέρι, δώστε τα παντού, στην αλλαγή της βάρδιας, στην οικοδομή, στην κουζίνα, στα κουτιά των διανομέων, στα γραφεία, στα σούπερ μάρκετ. Καλέστε αυτούς που μέχρι σήμερα προβληματίζονται, που το σκέφτονται, που έχουν σιχαθεί αυτήν την κατάσταση που ζούμε! Πείτε σε όλους να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ θα τους αλλάξουμε τα φώτα! Για να είναι αυτοί, η κυβέρνηση και οι εργοδότες, ανήσυχοι και φοβισμένοι.

Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΣ», αποδυναμώνοντας τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Είναι βέβαιο ότι από Δευτέρα θα είμαστε ακόμα πιο πολλοί και θα δυναμώνουμε κάθε μέρα τον αγώνα για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να αυξηθούν οι μισθοί μας, να αυξηθούν οι συντάξεις! Για τα σπίτια μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας, για να έχουμε την υγειά μας! Για να φτάσει η στιγμή που θα κάνουμε δικό μας όλο τον πλούτο που με τόσο ιδρώτα και αίμα παράγουμε και μας ανήκει, για να έρθει η ώρα που θα φτιάξουμε τη δική μας, την εργατική κυβέρνηση!

Καλή συνέχεια, κρατάμε γερά, δίνουμε τη μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες! Στις 22 του Μάη εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ