Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
«Εκλεκτοί» των εργοδοτών και «ανεπιθύμητοι» επισκέπτες

Απροκάλυπτα ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων «Europalso» απευθύνει νουθεσίες με λίστα των υποψηφίων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που στηρίζει! | ΤΟ Εκπαιδευτικών Αττικής του ΚΚΕ: Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι έχουμε κάθε λόγο να τους «μαυρίσουμε»

Παραμονές εκλογών, δύο περιστατικά από τον χώρο της Εκπαίδευσης έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που δείχνουν αφενός την προσπάθεια από κράτος και εργοδοσία οι εργαζόμενοι να δεχτούν την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτως σύνθεσης, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αφετέρου τον φόβο απέναντι στην ισχυροποίηση της διεκδίκησης, που εκφράζει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων «Europalso», απροκάλυπτα και με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του, προφανώς για να γνωρίζουν ιδιοκτήτες αλλά και εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, παραθέτει λίστα υποψήφιων βουλευτών που στηρίζει, σημειώνοντας: «Ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ο Σύνδεσμός μας στηρίζει τους υποστηρικτές του Κλάδου μας που θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές». Στη λίστα αναφέρονται ονομαστικά 10 υποψήφιοι της ΝΔ, 9 του ΣΥΡΙΖΑ και 6 του ΠΑΣΟΚ.

«Μάλιστα, ανάμεσά τους είναι και επιφανείς εκπρόσωποι της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, που "στόλισαν" με την παρουσία τους τα υπουργικά - και όχι μόνο - έδρανα, όπως ο Συρίγος Α., ο Χατζηδάκης Κ., ο Γεωργιάδης Α., η Δούρου Ρ., ο Κουρουμπλής Π., ο Γερουλάνος Π., ο Σκανδαλίδης Κ. κ.ά.», επισημαίνει η Τομεακή Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σε σχετική καταγγελία της, προσθέτοντας:

«Σε ποιους βλέπουν τους υποστηρικτές του κλάδου; Σε αυτά τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους που έχουν αναγκάσει τους γονείς να βάζουν τον χρόνο 3 δισ. από την τσέπη τους για να πάνε τα παιδιά τους σε κάθε λογής φροντιστήρια. Σε αυτούς που για τους εργαζόμενους του κλάδου κατοχύρωσαν τα 3,52 ευρώ ωρομίσθιο για το 2012-13, κατήργησαν τα επιδόματα και τις αργίες, επέκτειναν τη λειτουργία των φροντιστηρίων τις Κυριακές κ.ά.!».

«Εγγραφες εξηγήσεις» για τις περιοδείες υποψηφίων του ΚΚΕ

Η ΤΟ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει παράλληλα ότι «ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, Α. Νικολόπουλος (εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ στο ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), ζητάει "έγγραφες εξηγήσεις εντός δύο ημερών" από διευθυντές και συλλόγους Διδασκόντων σχολείων όπου τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες περιοδείες υποψηφίων με το ΚΚΕ».

«Προφανώς ο κ. Νικολόπουλος γνωρίζει τη δυνατότητα που υπάρχει εκπρόσωποι κομμάτων να επισκέπτονται τα σχολεία, να συζητούν με τους εργαζόμενους... Γνωρίζει επίσης ότι οι εν λόγω επισκέψεις ήταν καθ' όλα προσαρμοσμένες στη σχολική κοινότητα και στο σχολικό πρόγραμμα.

Τι επιδιώκει;

Να "μαζέψει τα ασυμμάζευτα" εκ των υστέρων, βλέποντας τη θετική απήχηση που είχαν αυτές οι επισκέψεις στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, να βάλει φρένο στη συλλογική συζήτηση, προβληματισμό και ζύμωση, δίνοντας και τα διαπιστευτήριά του στους πολιτικούς προϊσταμένους του και την Κεραμέως!».

Οπως τονίζει η ΤΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ:

«Αποδεικνύεται ότι...

...κράτος και εργοδοσία κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια οι εργαζόμενοι να μη "σηκώνουν κεφάλι", να δεχτούν την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της επόμενης μέρας...

...αυτό που φοβούνται κυβέρνηση και εργοδοσία είναι να εκφραστεί η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση που υπάρχει με ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ και ισχυροποίηση της διεκδίκησης!

Από τη μεριά τους έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν τις πολιτικές που θυσιάζουν τις ανάγκες μας για τη δική τους κερδοφορία, που βάζουν τη ζωή μας στη λογική του κόστους - οφέλους, όπως το είδαμε με όλες τις κυβερνήσεις να συμβαίνει και ξέρουμε ότι θα συμβεί και με την επόμενη, η οποία θα είναι αντιλαϊκή, όποια σύνθεση κι αν έχει ή όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεται...

Από τη μεριά μας, οι εκπαιδευτικοί και συνολικά οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε λόγο να "μαυρίσουμε" τις πολιτικές που διαχρονικά υλοποιούνται!

Να στηρίξουμε το ΚΚΕ, που στέκεται πάντα δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται, ασφυκτιά στο πλαίσιο αυτής της κοινωνίας! Με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε ώστε να μην επικρατήσει το κλίμα τρομοκρατίας μέσα στους χώρους δουλειάς!

Στις 21 Μάη οι εκπαιδευτικοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κάνουμε την έκπληξη και ψηφίζουμε ΚΚΕ! Μόνοι τους και όλοι μας!».

«Πάλη για ζωή και εργασία με σύγχρονα δικαιώματα»

Τη νέα παρέμβαση από πλευράς της εργοδοσίας με τη λίστα της «Europalso» σχολιάζει με ανάρτησή του στο Twitter το ΠΑΜΕ. Είναι οι ίδιοι που με σωματεία - σφραγίδες υπέγραψαν 70% μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων και κατάργησαν επιδόματα και αργίες, επισημαίνει.

Ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων μπήκε στην προεκλογική μάχη, σχολιάζει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων». «Η πλευρά των αφεντικών του κλάδου βλέπει ξεκάθαρα το συμφέρον της στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει, θυμίζοντας μια σειρά μέτρων επιδείνωσης των αποδοχών, των δικαιωμάτων, των όρων δουλειάς, στα οποία βρήκε στήριξη στα παραπάνω κόμματα.

«Στις εκλογές ας φέρουμε την επόμενη κυβέρνηση στην πιο δύσκολη θέση, να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως απέσπασε τη συναίνεσή μας για να προωθήσει τη στρατηγική του κεφαλαίου, της οποίας τις συνέπειες στη ζωή μας αντιπαλεύουμε κάθε μέρα. Οπως μέχρι τώρα, έτσι και μετά τις 21 Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Συνεχίζουμε την πάλη για ζωή και εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σκοπεύουν να φέρουν με όποια κυβέρνηση», δηλώνει ο «Βύρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ