Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
ΚΚΕ, ψήφος ευθύνης, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας!

Εδώ από το κατακόκκινο απόψε Σύνταγμα, στέλνουμε σε όλους, παντού, το πιο δυναμικό, το πιο αισιόδοξο, το πιο αγωνιστικό μήνυμα.

Το ΚΚΕ είναι όλο και πιο ισχυρό παντού! Είμαστε όλοι δίπλα του, μαζί του, δυνατά, μαχητικά, αποφασισμένα! Αυτός είναι ο δρόμος μας, αυτή είναι η επιλογή μας, η συμμετοχή που μας τιμά, η αντίστασή μας ΜΑΖΙ ΤΟΥ, στη λαίλαπα που έρχεται.

Είμαστε όλοι δίπλα στο ΚΚΕ των ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ που έλεγε κι ο Μίκης Θεοδωράκης, με πίστη, σιγουριά, με ευθύνη, το εμπιστευόμαστε ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα, γιατί συμφωνούμε στο πιο βασικό, στο πιο ουσιαστικό. Δεν μας πρόδωσε ποτέ, μόνο αυτό ήταν δίπλα μας στα δύσκολα, αυτό μας δίδαξε πώς να αγωνιζόμαστε για τον πιο όμορφο, τον πιο δίκαιο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τη νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ζωής με δικαιώματα.

Το ΚΚΕ ήταν και είναι μια νησίδα εντιμότητας σε έναν ωκεανό διαφθοράς!

Η προηγούμενη βδομάδα σφραγίστηκε από τη μεγαλειώδη νίκη της «Πανσπουδαστικής» και της ΚΝΕ, που τους πόνεσε πολύ. Οι φοιτητές έδειξαν τον δρόμο.

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» και οι νίκες μας σε μια σειρά σωματεία, φορείς, Εργατικά Κέντρα, απέδειξαν πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Και αλλάζουν, το βλέπουμε. Οταν ο λαός αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση, νικάει! Πάντα.

Πάνω από 400.000 νέοι ψηφίζουν για πρώτη φορά φέτος. Η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης υπαγορεύει ιδέες εξαγοράς τους, με youth pass της κοροϊδίας, σπίτια - δώρα, τριήμερα διακοπών, 150άρια ελεημοσύνης...

Προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο μιας γενιάς ανυπότακτης και γενναίας, μιας γενιάς που εκφράζει ό,τι πιο νέο, ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο, μιας γενιάς που θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα άλλο επίπεδο.

Ε, λοιπόν, η απάντησή της δεν μπορεί παρά να είναι ξεκάθαρη. Κανείς δεν μπορεί να εξαγοράσει το παρόν της και κυρίως το μέλλον της.

Θυμάται πως όλοι αυτοί με τις προεκλογικές κουβαρντοσύνες είναι εκείνοι που την έσπαγαν στο ξύλο στις διαδηλώσεις. Είναι εκείνοι που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην υποθήκευση του μέλλοντός της.

Ούτε συμβιβάζεται, λοιπόν, ούτε εγκαταλείπει τα όνειρά της. Απαιτεί σήμερα, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να ζήσει καλύτερα, να μη «μοιράζεται» φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια.

Η γενιά με το 1 εκατομμύριο άνεργους νέους μόνο σε σύγκρουση μ' αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, του κεφαλαίου και της ΕΕ, μπορεί να ανοίξει δρόμο προοπτικής για μια καλύτερη ζωή.

Στις 21 του Μάη τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα σε κρίσεις, τα είδαν όλα και ξέρουν, που φώναζαν στους δρόμους «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ρίχνοντας την πρώτη τους ψήφο, που θα 'ναι κόκκινη, απορρίπτουν τους υπεύθυνους της νέας δυστυχίας, τους σχεδιαστές της νέας σκλαβιάς. Γνωρίζουν πως έτσι παίρνουν θέση στον αγώνα για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, να ανατραπεί το σύστημα της εκμετάλλευσης!

Σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους, τους μόνους που έβλεπαν και βλέπουν δίπλα τους είναι πάντα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Σήμερα, όπως και πάντα, δύο κόσμοι βρίσκονται σε σύγκρουση. Μια σύγκρουση, όμως, τόσο σφοδρή όσο ποτέ.

Πιο μοντέρνα, πιο ύπουλη, αλλά πάντα το ίδιο αιματοβαμμένη.

Μόνο που τώρα, στο σκηνικό αυτής της σύγκρουσης, κάτι διαφοροποιείται. Ξυπνούν σιγά σιγά ακόμα κι αυτοί που κάποτε πίστεψαν στις υποσχέσεις τους...

Φαίνεται καθαρά πλέον πως ο κατήφορος που δημιούργησαν δεν έχει τέλος.

Γι' αυτό πυκνώνουν καθημερινά οι τάξεις του ΚΚΕ, γι' αυτό έρχονται μαζί μας άνθρωποι προδομένοι από άλλα κόμματα, γι' αυτό όλο και πιο πολλοί συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ, γιατί μόνο μαζί του έχουμε ελπίδα να προχωρήσουμε σε έναν νέο κόσμο.

Φτάνει πια, ο παλιός σάπισε, δεν μας κάνει. Ούτε αυτός, ούτε οι δημιουργοί του, ούτε οι πρωταγωνιστές του.

Είναι η στιγμή να πούμε δυνατό ΟΧΙ στην εξαθλιωμένη ζωή

Σε λίγες μέρες θα πρέπει να επιλέξουμε αν η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το - ακόμα - χειρότερο.

Αν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα λάθη που οδήγησαν σ' αυτό που ζούμε σήμερα.

Είναι η στιγμή να τολμήσουμε την ανατροπή, να πούμε δυνατό ΟΧΙ στην εξαθλιωμένη ζωή, που επιφυλάσσει η λάθος επιλογή.

Τώρα, σ' αυτό το πιο βαθύ σκοτάδι που πέφτει πάντα πριν το ξημέρωμα, τώρα που η δουλειά, η μόρφωση, η υγεία δεν είναι πλέον δικαιώματα, που ο Πολιτισμός και οι άνθρωποι της Τέχνης δεν αναφέρονται καν στις ομιλίες όλων τους, ενώ οι έννοιες «αρχές» και «αξίες», τους είναι άγνωστες λέξεις, είναι η στιγμή της μεγάλης απόφασης.

Οχι, οι επόμενες γενιές δεν θα ζήσουν χειρότερα από μας!

Δεν θα συναινέσουμε στην πολιτική της ισοπέδωσης και της κατάργησης των λαϊκών κατακτήσεων.

Θα τον αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, που βολεύει μόνο τους λίγους.

Θα βάλουμε μια «σεμνή υπογραφή στις λεωφόρους του μέλλοντος».

Ολοι μαζί μια μεγάλη, μια σφοδρή, μια ακατανίκητη δύναμη.

Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη, λέει και σήμερα ο Θερβάντες!

Ποτέ τίποτε στη δική μας πλευρά της Ιστορίας δεν χαρίστηκε. Και το πιο απλό δικαίωμα, και η πιο μικρή νίκη, και το πιο μικρό βήμα για δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση, κατακτήθηκαν με ανυποχώρητο αγώνα και αίμα. Με το ΚΚΕ πάντα εκεί, πάντα μπροστά!

Ο,τι σπουδαίο και μεγάλο πέτυχε αυτή η χώρα, ότι πιο προοδευτικό και καλό, το πετύχαμε μαζί του. Με κανέναν «σωτήρα», κανέναν «σύμμαχο».

Δεν θα γίνει η εποχή μας ένα σκοτεινό διάλειμμα στην πορεία αυτού του κόσμου.

Πιστεύουμε, στηρίζουμε, ενισχύουμε το Κόμμα που - χρόνια τώρα - είναι το μόνο που αγωνίζεται σθεναρά ενάντια στην εκμετάλλευση, στην υποτέλεια στα ξένα κέντρα αποφάσεων, σ' αυτούς που ελέγχουν αγορές, ενεργειακούς δρόμους, εξοπλισμούς, αλλάζουν σύνορα, κάνουν πολέμους και βυθίζουν τον κόσμο στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην πείνα και τον εξευτελισμό.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα. Λίγα 24ωρα έμειναν. Αξιοποιούμε και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ζούμε σε ένα όργιο ψεμάτων, παραπλάνησης, αποπροσανατολισμού και διαστρέβλωσης. Γι' αυτό και δεν σταματάμε μέχρι την τελευταία στιγμή να μιλάμε, να ενημερώνουμε, να εξηγούμε, να αποκαλύπτουμε.

Και, όπως έλεγε ο Μπρεχτ, «την ιδεολογία μου θέλω να τη συζητάω όχι μόνο με αυτούς που την καταλαβαίνουν, αλλά και με αυτούς στους οποίους ανήκει».

Ενας δρόμος υπάρχει μπροστά μας, και είναι αυτός που οδηγεί σε μια δίκαιη κοινωνία.

Το να ψηφίσει κάποιος το ΚΚΕ, ειδικά σ' αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι ψήφος ευθύνης, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακόμα πιο δυνατοί και μαχητικοί αγώνες ενάντια στο σύστημα της φτώχειας και των πολέμων. Γιατί ή θα αλλάξει αυτός ο κόσμος ή θα σαπίσει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ