Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ

Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Χριστόπουλο, είχε χθες ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ζήτησαν τη συνδρομή του ΚΚΕ απέναντι στον κίνδυνο της πλήρους εμπορευματοποίησης της Εκπαίδευσης, τον οποίο εγκυμονεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή σχολείου και τα vouchers στα δημόσια σχολεία, ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να ενημερωθούν τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, ενώ έθεσαν και μια σειρά εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Ο Κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ στα συνδικάτα και στα Εργατικά Κέντρα θα στηρίξουν την πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ για το ζήτημα της ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και των vouchers, επισημαίνοντας πως η γονεϊκή επιλογή είναι κατάληξη της απόπειρας κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της «αξιολόγησης», ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα των vouchers δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, αλλά σε συνδυασμό με μια σειρά πολιτικών που επιχειρούν να βάλουν ταξικούς φραγμούς ανακοπής της πρόσβασης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Συζήτηση έγινε και γύρω από τις πρόσφατες τοποθετήσεις στον δημόσιο διάλογο περί αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, αλλά και για την Τράπεζα Θεμάτων, που μεταξύ άλλων είναι ένα ακόμα βήμα «κονσερβοποίησης» της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο Κ. Ιωαννίδης δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για τις εργασιακές τους σχέσεις, για την κατάργηση του νόμου Κεραμέως για τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς και για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους άλλους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ