Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Υποστηρίζει ότι είναι η κατάλληλη επιλογή για το κεφάλαιο

Την ετοιμότητά του έναντι των ανταγωνιστών του για την αστική διαχείριση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων διαφημίζει μέχρι την τελευταία στιγμή ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής τους διαφορές στα βασικά ζητήματα δεν υπάρχουν, στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με βάση όλα τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ψηφίσει από κοινού στο ενδιάμεσο.

Μιλώντας χθες στον ρ/σ «Παραπολιτικά», έβαλε ως «στοίχημα» των εκλογών το «αν θα έχουμε σταθερότητα, ή ένα χάος και έναν αχταρμά από την άλλη πλευρά». Και επέμεινε ότι «δεν υπάρχει ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», εξ ου και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ «παλινωδούν και πηγαίνουν από κυβερνητικά σχήματα μειοψηφίας σε ειδικού σκοπού, γενικού σκοπού, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να αρθρώσει μία πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Στον αντίποδα, δήλωσε «αποφασισμένος» να προχωρήσει «σε ρήξεις και σε τομές τη δεύτερη τετραετία», δηλαδή ό,τι εκσυγχρονισμούς στο κράτος του χρειάζεται το κεφάλαιο για να διασφαλίσει την κυριαρχία του και να διευρύνει την κερδοφορία του. Στην προσπάθεια δε να ενσωματώσει ευρύτερα στρώματα σε αυτήν του την αποστολή, ανέφερε ότι όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα λάβει «τόσο πιο εύκολη θα είναι αυτή η διαδικασία».

Περαιτέρω, στο πλαίσιο του διαγκωνισμού του με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τα σκήπτρα της αστικής διαχείρισης, επέμεινε ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας, ειδικά μία κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα είχε ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτή κι αν θα ήταν συνταγή για την απόλυτη αστάθεια, για την παραλυσία». Σε αυτήν τη βάση, παρουσιάζοντας μια «αυτοδύναμη ΝΔ» ως τη «μόνη πραγματική και πειστική πρόταση διακυβέρνησης σήμερα», διαβεβαίωσε ξένα και ντόπια κέντρα ότι μόνο έτσι «μπορούμε να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας», ώστε «να συνεχίσουμε τη δουλειά την οποία έχουμε κάνει, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας», στη διαδρομή που έχει χαραχθεί, βέβαια, με βάση όλα τα μνημονιακά μέτρα και τα προαπαιτούμενα.

Λίγο αργότερα, μιλώντας σε ψηφοφόρους του στη Νάουσα, ξόρκισε ξανά κάθε ενδεχόμενο «να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα», αλλά με «μια κυβέρνηση η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις», «μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματικών παζαριών και εκβιασμών», «να πετύχουμε και ανάπτυξη και δημοσιονομική πειθαρχία».

Με μόνο κερδισμένο βέβαια στην πολιτική τους το κεφάλαιο. Διόλου τυχαία, μιλώντας στην «Political» τόνισε ότι η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία «κατέγραψε το 2022 ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών, 49% του ΑΕΠ της, έναντι 40% το 2019. Η πατρίδα μας έχει γίνει, πιστεύω, καλύτερη στο να αξιοποιεί τα σημαντικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα και να προσελκύει επενδύσεις σε μια σειρά από κλάδους». Και πρόσθεσε ότι «η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας και η μείωση του λεγόμενου επενδυτικού κενού υπήρξαν στρατηγικός μας στόχος από την πρώτη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης, το 2019. Οι αλλαγές που δρομολογήσαμε συνέβαλαν σε μεγαλύτερη εξωστρέφεια, στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού στις επενδύσεις, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Διευκρίνισε δε ότι «δεν υπάρχουν ειδικά κίνητρα μόνο για ξένες επενδύσεις. Ο αναπτυξιακός νόμος του 2022 δημιουργεί τις προϋποθέσεις και προσφέρει τα κίνητρα για εγχώρια επενδυτικά σχέδια, θεραπεύοντας γραφειοκρατικού τύπου αδυναμίες του παρελθόντος και προσφέροντας χρηματοδοτικά εργαλεία και καθεστώτα ενισχύσεων θεματικά», παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζοντας πάνω στο θεσμικό πλαίσιο που της άφησαν αυτή του Τσίπρα και οι προηγούμενες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ