Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΛΑΥΡΙΟΥ
Εχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης

Προκλητική στάση αστυνομικών σε μαθητές επειδή κρέμασαν πανό στο σχολείο τους!

Το πανό στο σχολείο του Λαυρίου
Το πανό στο σχολείο του Λαυρίου
Την προκλητική στάση αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε μαθητές που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους μαθητές του ΕΠΑΛ Λαυρίου.

Συγκεκριμένα, μαθητές του σχολείου, μετά από απόφαση των 5μελών τους Συμβουλίων, ανάρτησαν πανό στα κάγκελα του σχολείου που ανέγραφε «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη». Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σχολείο για άλλο λόγο, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές ζητώντας τα στοιχεία τους, ενώ δεν έλειψαν και τα «κηρύγματα», όπως «ο χώρος του σχολείου δεν είναι χώρος πολιτικής δράσης»... κι όλα αυτά παρουσία και με την ανοχή της διεύθυνσης του σχολείου.

«Εμείς οι μαθητές έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό τους Παλαιστίνης που αντιστέκεται στην παράνομη κατοχή και τη σφαγή που επί δεκαετίες τη συνοδεύει, που μετράει χιλιάδες θύματα από τις κατοχικές δυνάμεις του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, που ήδη κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς, τις επιθέσεις σε αμάχους και περικυκλώνει τη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζοντας μια κανονική γενοκτονία. Οποιος ειλικρινά θέλει την ειρήνη στην περιοχή, στέκεται τώρα με το κεφάλι ψηλά στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού», δηλώνουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στην ανακοίνωσή τους, οι οποίοι έδειξαν στην πράξη την αταλάντευτη αυτή στάση τους απέναντι και στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι μαθητές καλούν τους καθηγητές και τους γονείς, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων «να πάρουν θέση, να βρεθούν στο πλάι μας καταδικάζοντας τη στάση της αστυνομίας και της διεύθυνσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ