Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Στο «κόκκινο» αντιπαράθεση και αλληλοκαρφώματα

Σε πολεμικό κλίμα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, η πρόταση του οποίου για συνέδριο στα τέλη Φλεβάρη και Κεντρική Επιτροπή τον Νοέμβρη, πέρασε με μόλις 20 ψήφους υπέρ, έναντι 10 κατά και 8 λευκών! Κατά ψήφισαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που ανήκουν στην «Ομπρέλα» και ο Δ. Τζανακόπουλος απ' την κίνηση 6+6, το «λευκό» επέλεξαν η Εφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που την υποστήριξαν για τη διεκδίκηση της προεδρίας. Δεδομένης της απουσίας των Γ. Ραγκούση, Θ. Θεοχαρόπουλου και Στ. Τζουμάκα που είναι αντίθετοι με την πρόταση Κασσελάκη, η «Ομπρέλα» τη χαρακτηρίζει μειοψηφική στην πραγματικότητα.

Το περιεχόμενο της συνεδρίασης επιβεβαίωσε το ρήγμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η «Ομπρέλα» δημοσιοποίησε πριν από την έναρξή της κείμενο κριτικής στη νέα ηγεσία, ενώ κατά τη συνεδρίαση ο Ε. Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί ότι η διάσπαση δεν είναι μακριά και ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Οξεία κριτική για τους χειρισμούς του νέου προέδρου αλλά και για θέσεις που έχει εκφράσει άσκησαν ο Π. Σκουρλέτης αλλά και η Εφη Αχτσιόγλου.

Στο πλαίσιο αυτό, καθόλα αναμενόμενος και ο καβγάς που ξέσπασε με τον Π. Πολάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Α. Ξανθό ότι εξαιτίας του ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πέντε μονάδες για να του απαντήσει ο Ε. Τσακαλώτος «με σένα χάσαμε δέκα».

Συνέχεια στην αντιπαράθεση έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, η οποία δήλωσε απευθυνόμενη στην εσωκομματική «αντιπολίτευση» ότι «η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα δεν είναι ταγκό για δύο, αλλά ένας χορός που απευθύνεται σε πολλούς», και «όποιος δεν αισθάνεται καλά είναι ελεύθερος να φύγει, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται».

Λίγο μετά, η Αννέτα Καββαδία της «Ομπρέλας» απάντησε «It takes two to tango» και κατήγγειλε «λάσπη που κατά κόρον εκτοξεύεται εναντίον μας, εναντίον ανθρώπων που εκφράζουμε συγκεκριμένη πολιτική άποψη», καθώς και τη «σιωπή, ανοχή και ενθάρρυνση - μέσω της σιωπής - όλης της χυδαίας ανθρωποφαγίας και των κατηγοριών περί "υπονομευτών"».

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εντός και πέριξ της Κουμουνδούρου, στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταγράφονται φυγόκεντρες τάσεις, με τον Αρ. Μπαλτά, πρώην υπουργό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του κόμματος από δεκαετίες, να παραδέχεται χτες ότι «μέσα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, υπάρχουν κίνδυνοι για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι μορφή θα πάρει. Hδη, φεύγουν αρκετοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοινό μυστικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ