Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπερασπίζεται το «δικαίωμα» του Ισραήλ να δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό

Το «δικαίωμα» του κράτους του Ισραήλ να δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό συνεχίζει να υπερασπίζεται η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, σε συνάντηση που είχε χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε ξανά «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ενώ εξέφρασε υποκριτικά την ανησυχία του «για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και δυστυχώς γι' αυτήν την κλιμάκωση της σύγκρουσης», την οποία απέδωσε στη «φρικιαστική, δολοφονική επίθεση εντός του Ισραήλ από τη Χαμάς», κάνοντας γαργάρα το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησής του, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στο μεταξύ επιβεβαίωσε ότι αύριο Σάββατο μεταβαίνει στο Κάιρο, για να συμμετάσχει σε πολυμερή διάσκεψη την οποία συγκαλεί η Αίγυπτος με αντικείμενο το Παλαιστινιακό. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει διεκδικήσει και κερδίσει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Είμαστε συνομιλητές όλων των κυβερνήσεων, τιμούμε τις στρατηγικές μας συμμαχίες, από την άλλη είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές», είπε, αναζητώντας πάνω σε λυκοσυμμαχίες και αιματηρούς ανταγωνισμούς του κεφαλαίου πάτημα για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης στην ενημέρωση των δημοσιογράφων επιχειρούσε να απαξιώσει το παλλαϊκό κύμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, όπως έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα με μαζικά συλλαλητήρια σε μια σειρά πόλεις. Χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι προχθές έγιναν δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα, η μία υποστηρικτική προς το κράτος του Ισραήλ, με ελάχιστη συμμετοχή και η άλλη ένα συγκλονιστικό ποτάμι αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, ο Μαρινάκης είπε πως «δεν νομίζω ότι το μέτρο αποτύπωσης της στάσης της ελληνικής κοινωνίας είναι η συμμετοχή σε μια πορεία» και πως «υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν πάει σε πορείες, αλλά έχουν τη συγκεκριμένη άποψή τους, που την εκφράζουν εκεί που θέλουν να την εκφράσουν».

Και επικαλέστηκε ως παράδειγμα ...τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η χώρα μας νομίζω ότι έχει τη σωστή, την υπεύθυνη στάση, τη διαχρονική μάλιστα στάση, που δεν την έχει μόνο η τωρινή κυβέρνηση. Είναι μια θέση η οποία κρατάει στον χρόνο, και συνεχίζει και την υποστηρίζει». Εχει πάτημα η ΝΔ να το ισχυριστεί αυτό, εφόσον «διαχρονικά» όλες οι κυβερνήσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταξαν το δόγμα της «στρατηγικής συνεργασίας» με ΗΠΑ και Ισραήλ, για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, εξ ου και κράτησαν στα συρτάρια τους την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης .

Σε αυτό το φόντο, άλλωστε, ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε ξανά χθες ότι γίνονται εκτεταμένες παρακολουθήσεις και χαφιεδισμός ξεριζωμένων από την περιοχή ανθρώπων, ουσιαστικά βαφτίζοντάς τους εν δυνάμει «τρομοκράτες», «αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους ασφαλείας και της λειτουργίας των επιμέρους υπηρεσιών».

Τέλος, ως «παρηγοριά στον άρρωστο», είπε ότι η κυβέρνηση θα αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια με ιατροφαρμακευτικό υλικό στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας μέσω του Κέντρου Συντονισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ