Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Χιλιάδες λαού στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Κομοτηνή
Κομοτηνή
Χιλιάδες λαού βρέθηκαν χτες στους δρόμους και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης και καταδικάζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στο μακελειό του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.

Στην Κομοτηνή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων της πόλης, την κεντρική πλατεία της πόλης κατέκλυσαν χιλιάδες διαδηλωτών, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, φοιτητές και μαθητές, με ιδιαίτερα μαζική τη συμμετοχή από τη μειονότητα.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε η Εμπρού Γιουσούφ από την ΕΝΙΔΥΚ, η οποία κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε μιλώντας στα Τουρκικά: «Αυτό δεν είναι πόλεμος, είναι σφαγή. Αντιτασσόμαστε σε όλες τις αδικίες, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας ή εθνικότητας. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, που εδώ και δεκαετίες δολοφονείται, διώκεται, φυλακίζεται. Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τον λαό της Παλαιστίνης ως τη λευτεριά για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος».

Το σύνθημα «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!», όπως και άλλα, ήχησαν επίσης και σε άλλες πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες. Στην Καβάλα, στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν δεκάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στη δομή προσφύγων της πόλης, ένας από τους οποίους μάλιστα έδειξε φωτογραφίες από το σπίτι του που καταστράφηκε την ίδια μέρα από βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στην Αλεξανδρούπολη και την Πτολεμαΐδα.


Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη

Καβάλα
Καβάλα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ