Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Να κλείσει η Σούδα, καμία εμπλοκή στο μακελειό του παλαιστινιακού λαού

Το νέο μακελειό σε βάρος του παλαιστινιακού λαού κατήγγειλε την Τρίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλέκος Μαρινάκης.

Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που εκφράζεται αγωνιστικά σε όλη την Ελλάδα από τους εργαζόμενους, το λαϊκό κίνημα, τους μαζικούς φορείς, στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Αλλά και στην αλληλεγγύη προς τον ισραηλινό λαό, καθώς και ο ίδιος υποφέρει από τη δολοφονική πολιτική του κατοχικού κράτους και της κυβέρνησής του, που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, κάνοντάς τον και θύτη και θύμα.

Επιπλέον, ο Αλ. Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη να καταδικαστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. «Κυβέρνηση - αστικά κόμματα ταΐζουν τη φωτιά του πολέμου και την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού. Με την ελληνική κυβέρνηση να μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στα ΝΑΤΟικά σχέδια και να κάνει πλάτες στο Ισραήλ, ρίχνοντας "λάδι στη φωτιά" μιας γενικευμένης σύγκρουσης. Γι' αυτόν τον σκοπό, με βάση την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων αστικών κομμάτων, οι Αμερικανοί έχουν ενεργοποιήσει ήδη τη Σούδα», σημείωσε.

Τόνισε δε ότι οι ευθύνες που η Σούδα και όλη η Κρήτη μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου, που οι φονιάδες των λαών στη βάση των ΗΠΑ εκεί νιώθουν «φιλόξενα», βαραίνουν εξολοκλήρου τη σημερινή κυβέρνηση, διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και τους τοπικούς εκπροσώπους τους σε δήμους και Περιφέρεια.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκε στην ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πληγέντες από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους λαούς, ο αγώνας για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να κλείσει η βάση της Σούδας. «Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Θέλουμε την Κρήτη φάρο ειρήνης και φιλίας των λαών!», τόνισε, απαιτώντας «εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά" ή οποιαδήποτε άλλα στρατιωτικά μέσα έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ