Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά Κόμματα

Μια σειρά από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έστειλαν μηνύματα ή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για να συγχαρούν το Κόμμα για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να σας συγχαρούμε μέσα από την καρδιά μας για τη μεγάλη επιτυχία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην εκλογική μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, καθώς και την εκλογή δημάρχων του διεθνούς μας κινήματος (...) Αυτή η νίκη είναι η ανταμοιβή του λαού για την επιμονή σας και τους αγώνες σας για τις πλατιές λαϊκές μάζες που αγωνίζονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον. Η ψήφος στο ΚΚΕ, που άγγιξε και ξεπέρασε διψήφιο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα, είναι μια μεγάλη ένδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ, της επιτάχυνσης της ρήξης των Ελλήνων εργατών με το καπιταλιστικό σύστημα και τα αστικά κόμματα που διαιωνίζουν τα συμφέροντά του. Πιστεύουμε ότι οι Ελληνες κομμουνιστές συμβάλλουν εποικοδομητικά στον γενικό αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας στο μήνυμά του σημειώνει: «Η εκλογή των 6 κομμουνιστών δημάρχων και το γεγονός ότι εκατοντάδες άλλοι κομμουνιστές και αγωνιστές εκλέχτηκαν ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, είναι μια σημαντική νίκη που υπογραμμίζει τη σταθερή ταξική θέση που στηρίζει το ΚΚΕ και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο κόμμα».

Το ΚΚ Σουηδίας τονίζει: «Είναι σημαντικό ότι το κόμμα σας συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στις εκλογές, σε συνέχεια της επιτυχίας στις βουλευτικές εκλογές αυτού του χρόνου. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ δείχνει την ικανότητά του να εμπνέει εμπιστοσύνη και να προβάλλει το μήνυμα της ταξικής πάλης και της αλληλεγγύης στα λαϊκά στρώματα, κάτι που δίνει ελπίδα και σε όλους όσοι δίνουμε τον ίδιο αγώνα σε άλλες χώρες. Ζήτω το ΚΚΕ, ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός».

Με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ επικοινώνησαν επίσης για τα συγχαρητήρια τα: ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Μεξικού, Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία), Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγχαρητήρια επιστολή στο ΚΚΕ από τον πρέσβη της Παλαιστίνης(2023-10-17 00:00:00.0)
Νέα συγχαρητήρια μηνύματα απ' όλο τον κόσμο(2010-11-17 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα μηνύματα από τα αδελφά κόμματα(2007-09-22 00:00:00.0)
Συγχαρητήρια από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα προς το ΚΚΕ(2007-09-20 00:00:00.0)
Διεθνής η απήχηση του θετικού αποτελέσματος του ΚΚΕ(2007-09-19 00:00:00.0)
Λαϊκοί πόθοι για ένα καλύτερο αύριο(2001-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ