Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Με τους λαούς που παλεύουν για λευτεριά και δίκιο!

Πρέβεζα
Πρέβεζα
«Με τους λαούς που παλεύουν για τη λευτεριά και το δίκιο. Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας», έγραφε το γιγαντοπανό που ανάρτησαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πρέβεζα στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα χτες το απόγευμα, λίγο πριν ξεκινήσει η κινητοποίηση αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ανδρέας Καραμάνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο πρεβεζάνικος λαός να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό μακελειό στη Μέση Ανατολή.

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Αρτα στην πλατεία Κιλκίς μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Κεντρικός ομιλητής ο Μάρκος Χαττάρι, εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Αρτας με καταγωγή από την Παλαιστίνη, όπου ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε την προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης να βαφτίζει τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για να ζει ελεύθερος, καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία». Αίτια της υποκρισίας αυτής δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, τόνισε, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις σε όλον τον κόσμο, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τη δικαίωση του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Αρτα
Αρτα
Αντίστοιχη μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από το Εργατικό Κέντρο του νησιού στην πλ. Γεωργάκη, με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» να δονεί τα καντούνια της παλιάς πόλης. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Αχιλλέας Καπετάνιος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ο Αντώνης Κουρσάρης, πρόεδρος του ΣΕΠΕ, και ο Σπύρος Κανταρέλης, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, όπου, ανάμεσα στα άλλα, καταδίκασαν τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική κινητοποίηση για να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Υδρα» (2024-02-20 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από το μακελειό (2023-11-14 00:00:00.0)
Με ένα τραγούδι έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (2023-11-07 00:00:00.0)
Χιλιάδες λαού απαίτησαν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα (2023-10-31 00:00:00.0)
Μία σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, με την Παλαιστίνη ως την ελευθερία! (2023-10-25 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (2009-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ