Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Δυναμώνουμε τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από το μακελειό

Σε εκδήλωση της ΤΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ το Σάββατο μίλησε η Μαρία Γαβαλά

Σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Καρδίτσας του ΚΚΕ με θέμα τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.

Σημείωσε εισαγωγικά: «Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση και η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας. Βροντοφωνάζουμε, οργανώνοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις, να τερματιστεί η πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους. Αγωνιζόμαστε να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Στηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μια Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολύμορφες και ευρηματικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, καθώς και στις κινητοποιήσεις μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, που ο λαός του είναι θύμα της ίδιας του της αστικής τάξης και της κυβέρνησης Νετανιάχου. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους αγωνιστές του Ισραήλ, πρώτα απ' όλα στο ΚΚ Ισραήλ, στους κομμουνιστές του Ισραήλ, Εβραίους και Αραβες, που παλεύουν αυτήν την ώρα μέσα στο στόμα του λύκου και υψώνουν φωνή αντίστασης στη βαρβαρότητα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Στηρίζουμε τον βουλευτή Οφέρ Κασίφ, που διώκεται από τις ισραηλινές αρχές για τη στάση του ενάντια στην κατοχή», είπε.

«Η πάλη των λαών μπορεί να προκαλεί ρωγμές», συνέχισε, για να προσθέσει ότι «το ΚΚΕ βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, γι' αυτό και δεν σταματάμε την αλληλεγγύη στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό. Η αλληλεγγύη δεν φτάνει από μόνη της. Η μάχη που δίνουμε στρέφεται ενάντια στην εγκληματική συμμετοχή της χώρας μας στο μακελειό στην Παλαιστίνη. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, θέλουμε να σημάνει λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει να αποτελεί ορμητήριο των ΗΠΑ, να μη δοθεί καμία στήριξη στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ».

Και αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιστορικές και πολιτικές πλευρές του παλαιστινιακού ζητήματος, στους στόχους του Ισραήλ, καθώς και στο «σταυροδρόμι» της Μέσης Ανατολής, όπου μπλέκονται οι σχεδιασμοί πολλών δυνάμεων. Καυτηρίασε δε τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα εθνικιστικά μορφώματα στηρίζουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, με το πρόσχημα της «αυτοάμυνας» του κατακτητή.

Κλείνοντας η Μαρία Γαβαλά μίλησε για την ανάγκη επαγρύπνησης, καθώς όπως σημείωσε «οι εξελίξεις διαμορφώνουν όρους ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και γενίκευσης του πολέμου. Είναι παραμύθι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η χώρα μας είναι "πυλώνας σταθερότητας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ